Ingrediente
carne de pui (pulpe, aripi, spate), 3 morcovi, 1/2 țelină, 1 gulie, 1 roșie, 1 ardei gras, 1 legătură leuștean verde (2 linguri leuștean uscat), sare după gust, pulpa și zeama de la o lămâie (zeama de varză, borș, oțet), 50 ml ulei, , Pentru perișoare:, , 500 g carne tocată de pui, 1 ou, 200 g orez cu bob lung (uscat), 1 lingură făină, 1 ceapa albă, sare, piper după gust,
Dificultate: Medie | Timp: 1h
6 voturi
Mod de preparare
Curățăm, spălăm legumele și le tăiem bucățele mici. Un morcov dăm pe răzătoarea mare iar ceapa o tocăm mărunt și le călim în puțin ulei (50 ml). Adăugăm în zeamă legumele mărunțite, morcovul cu ceapa călită. Adăugăm leușteanul spălat și tocat mărunt precum și sare după gust. Până fierb legumele cu carnea de pui (aproximativ 15 minute) pregătim perișoarele.
Amestecăm carnea tocată de pui cu orezul, ceapa tocată mărunt, 1 ou, sare, piper și o lingură de făină. Formăm mici biluțe de carne și le adăugăm în ciorbă. Lăsăm să fiarbă la foc mic înca 15-20 minute.
Acrim ciorba cu pulpa și zeama de la o lămâie, zeamă de varză, borș sau 3-4 linguri de oțet.
Putem servi alături de ciorbă: o smântână gustoasă, ardei iute și pătrunjel verde, proaspăt tocat mărunt.
Pajint Melinda , 19 iunie 2014
Multumesc!
Marlena Mihailescu , 11 iunie 2014
excelent