Ingrediente
1 ceapa tocata, 1 ardei gras taiat cubulete, zarzavat pentru ciorbe, sare si ce alte condimente mai doreste fiecare., 1 lingura otet., , pentru perisoare:, 1/2 kg carne tocata amestec sau vita, 1 lingura de orez, 1 ceapa tocata, 1 ou, 1 lingura faina, marar si patrunjel, sare
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
40 voturi
Mod de preparare
Perisoarele:
Imediat, intr-un castron se pun carnea tocata, ceapa, orezul, faina, oul, mararul, patrunjelul si sarea. Acestea se amesteca bine impreuna. Se ia apoi cu mainile ude compozitie cam cat o nuca si se fac bilute. Cand sunt gata, se pun in oala in care fierbe zarzavatul.
Se lasa sa fiarba 40 minute. cand este aproape gata se pune o lingura de bulion, o lingura de otet sau sare de lamaie si se sareaza dupa gust. Se serveste cu smantana.
lizz (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009
Multumesc. Sidy, si a ta arata deliciossss...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009
Si eu fac ciorba de perisoare destul de des, ne place mult. eu o gatesc uneori fara bulion sau pasta de tomate.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009
Si eu fac ciorba de perisoare destul de des, ne place mult. eu o gatesc uneori fara bulion sau pasta de tomate.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009
Felicitari pentru ciorbica,eu am avut sapatamana aceasta ciorbica de perisoare,un amestec de carne de porc cu carne de pui,la care am adaugat un ou si o lingurita de boia dulce de ardei si am dres-o cu 5 oua(eu fac la oala de 6 kg)si cu bors din piata de la tarani, a iesit o nebunie.Ce rau imi pare ca nu i-am tras o poza,dar de acum incolo tot ceea ce gatesc fac si poza.Felicitari inca odata, pentru prezentarea reusita pe care ne-ai facut-o.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009
Delicioasa ciorbita ta...
Sidy (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009
In compozitia perisoarelor, eu pun doar albusul de la ou. Galbenusul il amestec cu smantana si un polonic de ciorba fierbinte si cu aceasta dreg ciorba...