Se pune osul de vitel(sau vită) la fiert în apă cu sare.Se fierbe cca.30 min,se scoate osul,după care se adaugă morcovul,pătrunjelul şi ceapa tocate mărunt.După 5 min,se pun perişoarele : carnea tocată se frământă bine cu sare,piper,pătrunjel şi mărar dacă doriţi(tocate fin),orezul spălat şi scurs.Se formează,cu mâna udă,perişoare de dimensiunea dorită,care se pun în zeama care fierbe.
După cca.15 min.se adaugă legumele congelate şi roşiile din conservă.Se lasă să fiarbă la foc mic până este fiartă carnea şi legumele.
Pătrunjelul şi leuşteanul se toacă mărunt şi se pun în ciorbă,după care se opreşte focul şi se acoperă cu un capac.
Ciorba ar trebui pregătită cu câteva ore înainte de servire,pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Se poate servi cu o lingură generoasă de smântână.
Bon appetit!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii