Ciorba de perisoare

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de perisoare

Ingrediente

  • -500 g amestec de carne tocata (porc cu vita). - 3 morcovi potriviti. -1/2 ardei gras rosu. -1 ceapa mai mare. -1/4 radacina de telina mai potrivita. -2 linguri de orez. -1 pahar de vin alb sec. -1 ou. -2 linguri de ulei. -1 lingura de boia de ardei dulce. -Citeva frunze de patrunjel verde sau congelat. - Sare
  • piper si Vegeta dupa gust.

Mod de preparare

Curatam legumele de coaja. Tocam ceapa marunt. Dam morcovul si telina pe razatoarea mica. Intr-o oala punem la incins uleiul. Cind uleiul este bine incins, punem ceapa la calit. Cind ceapa devine sticloasa, punem boiaua de ardei, amestecam bine si stingem repede, ca sa nu se arda, cu vinul, amestecam bine si punem peste morcovul, telina si ardeiul gras taiat cubulete (cine vrea poate pune si o rosie mai mare taiata cubulete), amestecam bine si lasam sa fiarba la foc mic pentru circa 5 minute (pentru a se amesteca aromele). Dupa care punem circa 4 litri de apa, acoperim cu un capac si lasam sa dea in clocot, la foc potrivit. Intre timp amestecam carnea cu oul si orezul (cine vrea poate sa puna in amestec si putina ceapa), o codimentam dupa gust cu sare si piper. Apoi ne ungem pe miini cu putin ulei si incepem sa facem bilute (perisoarele) mici sau cine vrea le poate fece si mai mari. Cind ciorba da in clocot, incepem sa punem inauntru perisoarele una cite una. Acoperim din nou cu capacul si lasam sa fiarba pina cind carnea din perisoare este fiarta (dupa circa 40 de minute de fiert, scoatem o perisoara si incercam daca este fiarta. Daca mai trebuie mai lasam sa fiarba). Cind perisoarele sunt fierte, adaugam patrunjelul, 1 1/2 linguri de Vegeta, patrunjelul, amestecam usor, potrivim de sare (sa nu uitam ca Vegeta este sarata) si piper, mai lasam sa dea un clocot la foc mare si ciorba este gata. Se acreste cu otet in farfurie dupa gust si se serveste cu o lingura de smintina si ardei iute. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise