Ingrediente
400g. carne tocata amestec vita-porc, 2 linguri de orez, 2 cepe albe, 1 ceapa rosie, 2 ardei grasi, 2 morcovi, 1 telina mica, 2 oua, marar, leustean - dupa gust, 1/2 pahar suc de rosii, 2 linguri zarzavat de iarna (ardei,morcov,suc de rosii in ulei), 1 lingura de ulei, sare sau seceretul gustului, vegeta, etc,-dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
33 voturi
Mod de preparare
Dupa ce am spalat si am curatat legumele le dam pe razatoarea mare si le punem la calit in vasul in care facem ciorba. Dupa cateva minute le stingem cu apa calda. Le lasam sa fiarba la foc mic si ne ocupam de perisoare. Dam pe razatoare o ceapa, o calim in putin ulei adaugam cele 2 linguri de orez spalat, mai lasam putin pe foc. Taiem mararul foarte fin si il amestecam cu carnea, ceapa si orezul, punem un ou si potrivim de sare. Compozitia fiind gata punem pe foc un alt vas cu apa si un praf de sare. Cand apa clocoteste formam cu mana uda bilute din carne si le fierbem pana se foemeaza si de intaresc putin. Mai adaugam apa calda - pana la trei litri - in vasul de ciorba, luam cu spumiera perisoarele si le punem in ciorba. Lasam sa mai fiarba zece minute si turnam sucul de rosii, apoi borsul pe care l-am fiert in prealabil, potrivim de sare. Fierbem ciorba la foc moderat pentru a nu se zdrobi perisoarele. Cand orezul din perisoare este fiert, stingem focul, batem un ou intr-un castronel cu un polonic de ciorba si il adaugam in ciorba amestecand continuu. Taiem leusteanul marunt, il adaugam deasupra si acoperim vasul. Astfel aroma leusteanului se pastreaza mai bine si ciorba este mai apetisanta.
Nu pun orez in ciorba pentru ca mi se pare suficient cel din perisoare, dar cine doreste sa fie ciorba mai groasa poate sa caleasca orezul o data cu zarzavatul.
Va doresc pofta buna!
Octavian Truica , 24 noiembrie 2013
ok
Ana Avram , 16 noiembrie 2013
Super !!!!
Geo Leo , 02 noiembrie 2013
Super buna"! Am mancat trei porti consecutive
Alice85 (Chef de cuisine) , 27 mai 2010
Buna de tot!!!!!!!!
georgi , 24 mai 2010
cand se pune borsul nu ai specificat....
Sidy (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010
O minunatie de ciorbica ai facut aici ! Bravo tie !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009
O bunatate...Imi place la nebunie ciorba de perisoare...
filip1978 (Bucatar) , 15 decembrie 2009
tare buna ciorba asta. am mancat si eu!