Ciorba de potroace

Se spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Ciorba de potroace

Ingrediente

  • 500 g bucati de pui de casa (cosul, aripile si gatul)
  • 400 g pipote
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 buc pastarnac
  • 1 buc patrunjel
  • 1 lgt sare
  • 4 l apa
  • 20 boabe piper negru
  • 2 lg orez
  • 1 l moare (zeama de varza)
  • 2 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • frunze de leustean (eu am avut frunze uscate)

Mod de preparare

Se spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante.

Pipotele se oparesc pentru 1-2 minute, apoi se scurg de apa.

Intr-o oala mare, se pun 4 litri de apa impreuna cu sarea. Se adauga carnea si pipotele si se lasa sa dea in clocot. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Cand nu mai este spuma, se pune capacul si se lasa la foc mic sa fiarba, cca. o ora.

Legumele se curata, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Dupa 30-40 de minute, se adauga legumele si boabele de piper si se lasa sa fiarba in continuare. Cand este aproape gata, se adauga orezul spalat bine si se mai lasa pana se fierbe si acesta.

Intr-un ibric, se pune zeama de varza la foc si cand incepe sa fiarba, se toarna peste ciorba si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se ia de pe foc si se lasa putin la racorit.

Inre timp, se amesteca smantana cu galbenusurile, apoi cu un polonic, se ia din ciorba si se adauga peste smantana. Se amesteca si se toarna in oala cu ciorba, amestecand pana se omogenizeaza totul. Se pun frunzele de leustean si se acopera oala lasand sa se imbine aromele.

Se serveste fierbinte, alaturi de ardei iute si un colt de paine de casa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise