Puneti la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare carnea transata si spalata. Cand clocoteste luati spuma si lasati la fiert, la foc mic cu capac, 30 minute. Intre timp curatati si spalati cepele, morcovii, patrunjelul, pastarnacul si cartoful, apoi tocati-le marunt (cartoful bucati mari) si puneti-le la calit in ulei, intr-o tigaie antiaderenta.
Adaugati concentratul si un polonic de zeama clocotita de la carne si mai lasati la foc mic 5 minute.
Rasturnati legumele calite in oala cu ciorba si puneti la fiert, separat, borsul sau moarea de varza (sau 2 litri de apa in care adaugati plicul de bors magic). Cand clocoteste, adaugati totul peste ciorba, mai fierbeti 5 minute, apoi stingeti focul si adaugati verdeata tocata marunt.
Dregeti gustul de sare, piper, zahar si puneti ciorba in supiera cu bucati de carne desprinse de pe oase (de pe spate si tartita), bucati de gat sau aripi. Decorati cu cateva felii de morcov, frunze de leustean si, eventual, bucati de peperoni.
Iti ia mahmureala cu mana … Daca vrei, poti s-o mai acresti cu otet si s-o mananci cu ardei iuti proaspeti sau murati. Daca nu ai ardei iuti murati, reteta o gasesti tot aici.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii