Ingrediente
Pentru ciorba:, , 10 rosii medii, 1 ceapa mare, 1 morcov, 1l supa de pui,, putin ulei,, patrunjel proaspat,, cimbru, sare, piper, optional: busuioc, nucusoara, boia dulce, , Pentru galuste:, , 1 ou, 7-8 lingurite gris, 1lingurita ulei, sare 
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
6 voturi
Mod de preparare
Se toaca ceapa marunt si se arunca in uleiul incins. Morcovul il puteti razui sau taia cubulete si il puneti in oala, peste ceapa.
Dupa ce inabusim bine ceapa si morcovul punem supa de pui si pasta de rosii rezultata, apoi lasam sa fiarba pana scade un deget. Daca considerati ca pasta de rosii este prea groasa adaugati ceva apa, daca este prea subtire adaugati mai putina supa sau lasati sa fiarba mai mult pana scade la consistenta dorita.
Galustele se prepara in felul urmator: se bate oul bine, se adauga lingurita de ulei si sarea, apoi in ploaie se adauga 7-8 lingurite de gris si amestecam bine, fara a se forma cocoloase.
Cu focul dat la minim se ia din compozitia preparata (cu varful linguritei) si se da drumul usor in oala. Cand galusca este facuta va iesi la suprafata supei, iar la final se pun condimentele, dupa gustul fiecaruia, apoi se stinge focul ca supa sa se racorasca si in acelasi timp condimentele sa-si lase aromele.
Atentie! Daca puneti o lingurita plina de gris cu ou, galusca va deveni foarte mare, sau daca faceti foarte multe, peste noapte puteti avea surpriza ca galustele sa absoarba supa. Dintr-un ou si 7-8 lingurite de gris va va iesi cam 15-16 galisti.
Este de preferat ca rosiile sa fie de gradina, pentru ca supa sa fie dulce. Cu cele din comert, va iesi ceva mai acrisoara, sau chiar fara gust.
Jasmine Maria , 13 august 2014
daca citesti reteta iti dai seama ca este vorba de o supa, cand am scris titlul, nu mi-am dat seama... multumesc pentru remarca, am sa incerc sa modific
Raresh Ocheanu , 10 august 2014
de ce e ciorba daca nu este acra?