Se spala salata frunza cu frunz si se taie in fasii de 1 cm latime
Slaninuta se taie cubulete si se pune la prajit in oala in care v-om pregati ciorbica.Cand e prajita bine se adauga frunzele de salata si se calesc putin.Se adauga 3-4 l de apa ,sare si mararul tocat marunt ,si se lasa sa fiarba cam 15 minute.
Intr-un bol mai marisor se amesteca 2 galbenusuri, faina,usturoiul pisat ,iaurtul,zeama de lamaie si 2-3 polonice de apa in care fierbe salata.Se pune in oala amestecand mereu , se adauga orezul si se lasa sa dea cateva clocote. La urma punem ouale unul cate unul ,lasand sa cada prima data albusul si pe urma galbenusul (ca si cand separam albusul de galbenus) .Dregem gustul cu sare ,piper,suc de lamaie si smantana si mai lasam 10 minute la foc.
Aceasta ciorbita se poate servi cu balmos sau balmus ( o mamaliga facuta din jintuit-zer si lapte de oaie)
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii