Ciorba de salata verde( à la Catalina)

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Ciorba de salata verde( à la Catalina)

Ingrediente

  • 2 litri de supa(preferat naturala)
  • 1 ceapa medie
  • 1 ardei rosu gras
  • 1 ceapa medie
  • 1 salata mare si bogata in frunze
  • cateva rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • 200 gr slanina afumata,kaizer sau bacon
  • 2 oua
  • 300 gr smantana
  • 150 gr iaurt
  • sare
  • bors(otet sau zeama de lamaie)

Mod de preparare

Pentru faptul ca nu am mancat niciodata aceasta ciorba,dar am auzit foarte mult de ea,m-am hotarat s-o incerc,dar personalizata dupa gustul nostru.Pentru ca am descoperit multe discutii legate de aceasta reteta am scris la titlul retetei \"à la Catalina\".Mi-am mai dat seama ca sunt foarte multe retete diferite pentru faptul ca suntem din zone diferite.In Ardeal se face intr-un fel,in Moldova nu prea se face(de asta nu am mancat pana acum),iar in Muntenia se face diferit.Oricum ar fi, o gasesc insuficient de raspandita pe teritoriul tarii noastre.M-au atras in aceasta reteta combinatiile rare de verdeata primavarateca,smantani fermentate ,oua prajite si slanina rumenita.

Stiu ca nu este o reteta originala ,deci accept orice fel de sugestii,comentarii si lamuriri.

Se pune supa in oala in care o sa pregatim aceasta ciorba.Legumele(ardeiul,morcovul,ceapa si rosiile) le spalam,le curatam si le punem la fiert.Eu le-am pus intregi pt ca dupa aceea le-am pasat .Cat fierb legumele in supa,pregatim salata verde.O desfacem bine de frunze si le punem in chiuveta sau intr-un castron cu apa rece si un pic de bicarbonat de sodiu,ca sa eliminam bine pamantul,nisipul etc.Le scurgem de apa,le clatim bine cu apa rece si le taiem fideluta.Cand legumele au fiert ,le scoatem si le pasam ,adaugandu-le inapoi in ciorba.Taiem in cuburi slanina,la care am inlaturat soricul,si o prajim intr-o tigaie fara adaos de grasime.O scurgem de grasimea lasata si o asezam pe un servetel absorbant.Adaugam frunzele de salata taiate.Cat se opareste salata preparam o omleta din cele 2 oua(eu am adaugat in omleta si cateva frunzulite de patrunjel verde ),in grasimea lasata de slanina(daca este prea multa grasime se scurge,daca e prea putina ,se mai adauga un pic de ulei).Cand omleta este gata ,se lasa la racit si se taie in cubulete.

Se adauga in oala omleta si slanina in cuburi.

Smantana si iaurtul se amesteca cu un pic de supa si se adauga treptat in oala.Se acreste ciorba dupa gust cu otet,lamaie sau bors.Se potriveste de sare si se serveste cu usturoi tocat marunt deasupra.Pentru o supa mai densa se poate adauga orez fiert.Eu nu am adaugat nimic,pt ca legumele pasate au facut-o destul de densa.

Ciorba se preteaza la a fi servita atat rece ,cat si fierbinte.

La noi a avut un succes foarte mare aceasta ciorba(mai ales ca am avut emotii ca nu o sa ne placa).A doua zi a fost si mai buna,si am probat-o si rece.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise