Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca

Punem sunca la fiert.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca

Ingrediente

  • 1 kg sunca (jambon)
  • 2 legaturi stevie
  • 2 gramezi de macris
  • 1 morcov mare
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura leustean
  • 5 catei usturoi
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml smantana (optional)
  • sare
  • piper
  • Pentru fiert sunca:
  • o lingurita piper boabe
  • 1 frunza dafin mare
  • 1 ceapa
  • ( zeama de varza-daca aveti, daca nu, o puneti in apa)

Mod de preparare

Punem sunca la fiert, in apa cu ingredientele mai sus mentionate si o fierbem bine de tot, pina intra furculita in ea.

Curatam morcovul, ceapa verde si usturoiul.

Morcovul il radem pe razatoare si apoi il calim in putin ulei (va da culoare ciorbei).

Adaugam ceapa verde si o calim putin impreuna cu morcovul.

Punem zeama de pe sunca fiarta, peste morcovul calit.

Frunzele verzi sunt spalate bine, iar la stevie, indepartam nervura de pe mijlocul frunzei, apoi taiem fasii frunzele de stevie si pe cele de macris.

Adaugam usturoiul in ciorba si frunzele de leustean (mai putin o crenguta).

Lasam sa fiarba pina cand toate legumele sunt fierte.

Galbenusurile le amestecam bine cu smantana si cu 1-2 polonice de ciorba fierbinte, apoi le rasturnam in ciorba care a fiert si sub care am stins focul.

Potrivim gustul de sare si piper si o crenguta de leustean o tocam marunt si o presaram deasupra ciorbei.

Servim ciorba fierbinte alaturi de ardei iute, obligatoriu.

Si acum sa vedeti cum arata sunca pe la noi : gata afumata

Nu apelati la sunca afumata artificial, cu E-uri si mai stiu eu ce prin ea, fiindca nu veti obtine gustul celei naturale.

Pofta mare sa aveti! Cu siguranta veti fi incantati de gustul bun al ciorbei acrite cu macris...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise