Ciorba de urzici cu smantana

In oala in care vom face ciorba, punem afumatura portionata la fiert si o lasam sa fiarba cam 45 de minute.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de urzici cu smantana

Ingrediente

  • 3 gramajoare de urzici
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 200 g afumatura( optional)
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • 500 ml zeama de varza
  • leustean Kamis
  • 1 lingurita unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

In oala in care vom face ciorba, punem afumatura portionata la fiert si o lasam sa fiarba cam 45 de minute.

Curatam legumele si le dam pe razatoare, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga.Tragem la tigaie morcovul in putin unt.

Adaugam peste legume apa necesara si o lasam sa fiarba.

Urzicile proaspete se spala in mai multe ape pentru a se indeparta nisipul si alte impuritati de pe frunze. Urzicile se oparesc apoi in apa cu sare, in care am adaugat o lingurita de zeama de lamaie.

Dupa ce s-au fiert putin, le scurgem de apa(dar o pastram pentru ciorba) le spalam sub un jet de apa rece apoi le taiem cozile, dar numai cele mai mari,codiţele mici pot ramane.

Le tocam apoi, dar nu foarte marunt si le adaugam in ciorba si lasam sa fiarba cam 15 minute.

Intr-un castron mic se freacă gălbenuşurile de ou cu smântână, apoi adaugam un polonic de ciorba si amestecam iar.

Dupa ce stingem focul, turnam oul cu smantana în ciorba, amestecand continuu.

La sfarsit, adaugam leusteanul taiat marunt si zeama de varza atat cat este necesar.

Ciorba se prepara foarte usor, este bogata in vitamine si minerale, este hranitoare si ofera energie.

Pofta mare alaturi de un ardei iute !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise