autor:

Sidy
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 aprilie 2018

Ingrediente
3 gramajoare de urzici, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 200 g afumatura( optional), 1 lingura zeama de lamaie, 2 oua, 200 g smantana, 500 ml zeama de varza, leustean Kamis, 1 lingurita unt, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

In oala in care vom face ciorba, punem afumatura portionata la fiert si o lasam sa fiarba cam 45 de minute.

Curatam legumele si le dam pe razatoare, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga.Tragem la tigaie morcovul in putin unt.

Adaugam peste legume apa necesara si o lasam sa fiarba.

Urzicile proaspete se spala in mai multe ape pentru a se indeparta nisipul si alte impuritati de pe frunze. Urzicile se oparesc apoi in apa cu sare, in care am adaugat o lingurita de zeama de lamaie.

Dupa ce s-au fiert putin, le scurgem de apa(dar o pastram pentru ciorba) le spalam sub un jet de apa rece apoi le taiem cozile, dar numai cele mai mari,codiţele mici pot ramane.

Le tocam apoi, dar nu foarte marunt si le adaugam in ciorba si lasam sa fiarba cam 15 minute.

Intr-un castron mic se freacă gălbenuşurile de ou cu smântână, apoi adaugam un polonic de ciorba si amestecam iar.

Dupa ce stingem focul, turnam oul cu smantana în ciorba, amestecand continuu.

La sfarsit, adaugam leusteanul taiat marunt si zeama de varza atat cat este necesar.

Ciorba se prepara foarte usor, este bogata in vitamine si minerale, este hranitoare si ofera energie.

Pofta mare alaturi de un ardei iute !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de urzici cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de mazare si menta

Supa de mazare si menta

Fierbeti ceapa verde tocata marunt cu cartoful si usturoiul pisat in supa de pui sau legume. Dati

3 voturi    2 comentarii
30 min
Supe de legume
Ciorba cu legume si inimi de pui

Ciorba cu legume si inimi de pui

Am gatit-o in Multicooker, deci : curatam legumele, le spalam si le taiem cuburi. Carnea o spalam

7 voturi    5 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 3 gramajoare de urzici
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 200 g afumatura( optional)
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • 500 ml zeama de varza
  • leustean Kamis
  • 1 lingurita unt
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

233 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de fasole galbena Ciorba de fasole galbena

Pentru că este sezonul legumelor proaspete de tot felul, am ales să pregătesc o ciorbă de fasole galbenă, cu dovlecel. Se curăță

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Pasti
Ciorba cu dovlecel si sfecla rosie Ciorba cu dovlecel si sfecla rosie

Prima oara taiem ceapa marunt, morcovii rondele sau jumatati daca sunt mai grosi, ardeiul julien, apoi si radacina de patrunjel feliute.

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de conopida cu focaccia de casa