Ingrediente
1 os de vaca de 1 kg cu ceva carne, 1 ceapa mare, 2 morcovi, 1 telina mica cu tulpina, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 100 g fasole verde, 100 g varza, 100 g fidea sau orez, 1 lingura de pasta de rosii, 1/2 legatura patrunjel, 1 l bors, sare, piper, leustean
Dificultate: Medie | Timp: 1h
51 voturi
Mod de preparare
Se spala, curata si taie legumele dupa preferinta (cubulete, rondele, etc). Se da focul la mediu si se adauga legumele taiate. Dupa 20 minute se verifica daca sau fiert legumele si se pune fideau. Se mai lasa sa fiarba inca 10-15 minute. La sfarsit trebuie sa aveti cam 2 l de ciorba. Nu uitati de litrul de bors.
Se pune pasta de rosii si se mai lasa sa fiarba alte 5 minute. Se pune si borsul, leusteanul si patrunjelul tocat si se mai lasa sa dea intr-un clocot. Se gusta si se potriveste de sare si bors.
Se serveste calda, ornata cu patrunjel verde tocat, alaturi de ardei iuti in otet.
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 28 martie 2010
Foarte buna!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009
O bunatate...
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009
Arată bine!
Sidy (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009
O bunatate de ciorbita !!!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009
Cred ca este delicioasa.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009
Bun,bun,bun...
flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009
Revin cu comentariu: aceeasi reteta cu alceleasi poze ca si cea prezentata de ana catalina focsa.Ce se intampla???
flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009
Aceeasi reteta si poza ca ale Anei Catalina FOCSA???!!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 august 2009
In mod sigur este tare gustoasa...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 mai 2009
Cred ca e gustoasa, desi ardelenii nu prea inacresc cu bors, arata bine poza postata.
zana b. (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009
Ciorba de vacuta e una din preferatele mele. Ador sa mananc astfel de ciorba. La noi in Moldova se gateste cu legume ca: ceapa, morcov, mazare, fasole verde, fara varza, fara taietei, cu cativa cartofi si dreasa cu smantana.
Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009
Eu acresc ciorba cu zeama de lamaie, si ii da un gust foarte bun, asa ca nu e necesar neaparat sa puneti bors.
romana , 06 martie 2009
Noi din Ardeal ce sa facem? La noi nu se foloseste borsul...
sommeliere , 10 ianuarie 2009
Unde sunt cartofii?
iuliwrk , 21 decembrie 2008
Raportez: reteta e delicioasa.