autor:

merisor

» » , , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de varza cu afumatura de porc

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 octombrie 2018

Ingrediente
650 g carne de porc afumata, cu os, 1 kg varza alba, proaspata, 2 cepe , 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1/2 radacina telina, 1 ardei rosu, 2 linguri pasta de rosii, piper, sare, cimbru, 2 foi dafin, 1 legatura de marar verde, zeama de la o lamaie, 4 l apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Pregatim legumele, curatandu-le si spalandu-le, apoi le tocam in cuburi, respectiv rondele, dupa caz.

Varza nu o tocam fideluta, ci mai grosier

Portionam carnea si o punem la fiert in apa cat sa o acopere.

Cand incepe sa fiarba, dupa 2-3 clocote, scurgem apa, clatim bine carnea si vasul in care fierbe și o punem din nou la fiert în apă fierbinte, de data aceasta.

O lasam sa fiarba pana cand sa se desfaca de pe os, inlaturand spuma care se formeaza.

Adaugam ceapa si radacinoasele.

Cand radacinoasele incep sa se patrunda bine, adaugam varza si ardeiul.

Adaugam, condimentele si mai asezonam gustul cu putina sare, iar cand varza este fiarta, adaugam pasta de rosii.

Dupa stingerea focului, adaugam si mararul tocat.

Servim ciorba calda, acrita cu zeama de lamaie si cu ardei iute alaturi.

Spor si pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza cu afumatura de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba din afumatura de porc cu zeama de varza la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ciorba din afumatura de porc cu zeama de varza la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Punem în vasul multicookerului carnea de porc porționată și bine clătită cu apă caldă. Adăugăm

0 voturi    0 comentarii
50 min
Multicooking
Cartofi la cuptor cu parmezan

Cartofi la cuptor cu parmezan

Cartofii se curata de coaja(sau se spala f bine), se taie pai si se lasa in apa, in sita, aproximativ

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 650 g carne de porc afumata
  • cu os
  • 1 kg varza alba
  • proaspata
  • 2 cepe 
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 radacina telina
  • 1 ardei rosu
  • 2 linguri pasta de rosii
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • 1 legatura de marar verde
  • zeama de la o lamaie
  • 4 l apa

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

39 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

28 voturi    19 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

8 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata. Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Conopida, ardei kapia si broccoli gratinate Conopida, ardei kapia si broccoli gratinate

Se spala conopida si broccoli si se desfac si buchetele mici. Punem apoi conopida si broccoli la steamer pentru 5 minute sau in apa

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete pane