Reteta postata pe: 03 noiembrie 2010
Ingrediente
200g sunca de casa, 1 lingura de ulei, 500g varza proaspata, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 1 telina, ½ gogosar rosu, 1 ceapa, Putin praz (aprox 10cm tija-partea alba), 1 foaie dafin, 1 lingurita chimen macinat, 1 lingurita boia de ardei dulce, 2 crengute cimbru, Sare, Piper, 1 galbenus de ou, 150g smantana, 100ml lapte, 1 lingura amidon, 2 linguri otet de mere cu miere, Marar verde
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
Mod de preparare
Punem la foc o oala cu apa, in care adaugam o lingurita de sare. Intre timp taiem varza fideluta si cand apa fierbe, adaugam varza pe care o lasam cam 5’ la oparit, apoi o scoatem intr-o strecuratoare. Curatam legumele si le taiem cubulete. Intr-o oala punem uleiul, adaugam ceapa tocata, prazul taiat fideluta si ardeiul maruntit. Dupa 2-3’, adaugam si legumele si le lasam la calit pana maruntim sunculita, pe care o punem in oala, amestecam, asezonam cu sare, piper, chimen si boia apoi adaugam varza oparita. Dupa 2-3’, acoperim totul cu 4L de apa, adaugam foaia de dafin si cimbru si lasam la fiert 30’. Intr-un bol frecam galbenusul cu smantana,otetul, amidonul si laptele, adaugam 1 polonic din supa fierbinte, amestecam si turnam compozitia in oala, dupa care oprim focul. Indepartam foaia de dafin si crengutele de cimbru, presaram marar verde deasupra si servim.
Pofta buna!
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Oasele de porc se tin in apa rece,se oparesc,se spala si se pun la fiert la foc mic.
Tocam telina,patrunjelul,pastarnacul,morcovul
3 voturi
0 comentarii
3h 15 min
In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam
3 voturi
0 comentarii
1h 20 min
mihai (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010
Foarte buna aceasta reteta de varza!
mimi (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010
Arata foarte bine ciorba are multe legume ceie ce nu poate decat sa ma bucure .Mie imi plac legumele si mancarea care contine varza. Nu am mai pregatit ciorba de varza insa voi incerca sa vad cum iese .Felicitari iti sp inca odata ca arata f bine.
vio (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010
buna cirbita
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010
Ce bunãtate!!! ne place :)