Ciorba de varza dulce, pe oase de porc

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Ciorba de varza dulce, pe oase de porc

Ingrediente

  • Ingrediente: ( 5L ciorba)
  • 600g oase de porc (eu am folosit 3 codite)
  • 1,5 kg varza cruda
  • 1 lingura ulei
  • 2 morcovi
  • 1 radacina telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ardei verde iute (optional)
  • 1 legatura marar verde
  • Sare
  • piper
  • Pt dres (optional)
  • 500g iaurt
  • 1 ou
  • 1 lingura rasa, amidon

Mod de preparare

Punem oasele spalate intr-o oala (eu am folosit oala sub presiune)cu 5L apa rece, sare si cateva boabe de piper. Punem oala cu oase pe flacara, la fiert , pentru 1h, sau pana carnea ramasa pe oase se desprinde, in cazul in care nu detineti in dotare o oala sub presiune.

Separat intr-o alta oala, (poate fi oala in care vom prepara ciorba) punem cam 3l de apa, 1 lingurita sare si o punem pe foc. Pana fierbe apa, noi taiem fideluta varza. Cand apa da in clocot, adaugam varza taiata si o lasam pe foc maxim 5’, doar cat sa se opareasca varza (inmoaie putin), dupa care o golim intr-o strecuratoare (sita) si o lasam la o parte.

Curatam legumele si zarzavaturile si le taiem cubulete.

Luam oala de ciorba, adugam 1 lingura ulei, o punem pe flacara si cand s-a incins uleiul, adaugam pe rand; ceapa , dupa un minut, ardeii, apoi legumele crude, amestecam si dupa inca 2-3 minute golim si varza oparita. Peste toate, adaugam zeama de oase, pe care o trecem printr-o strecuratoare. Punem un praf de sare si piper si lasam la fiert pentru 25-30’.

Intre timp curatam carnea de pe oase si daca e nevoie o taiem bucatele. Tocam si mararul verde.

Inainte cu 10’ de a lua oala cu ciorba de pe foc, adugam carnea fiarta de pe oase.

Daca vrem sa dregem ciorba cu iaurt sau smantana, procedam astfel: punem in bolul mixeru-lui, iaurtul, oul intreg si amidonul. Mixam pentru inceput la viteza mica, cateva secunde, apoi la viteza mare cam 2’. Peste amestec-ul din bol, turnam cateva polonice cu ciorba fierbinte, omogenizam, apoi golim totul in oala si amestecam. Lasam pe flacara inca 2-3’, timp in care adaugam mararul verde mai asezonam cu sare si piper daca este nevoie si oprim flacara. Ciorba noastra este gata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise