Ciorba de zucchini cu corcoduse

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de zucchini cu corcoduse

Ingrediente

  • 2 buc zucchini( dovlecei)
  • 3-4 fire ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • ardei gras colorat
  • 2 linguri orez
  • 2-3 l supa carne
  • 2-3 rosii
  • marar verde
  • 2-300 g corcoduse
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam toate legumele , le spalam bine si le stergem, apoi le taiem cubulete.

Ceapa curatata o taiem cu frunze verzi cu tot, rondele.

Intr-o oala punem 2-3 linguri de ulei si calim morcovul pina lasa o culoare frumoasa portocalie care va da "fata" ciorbei.

Adaugam apoi celelalte legume, mai putin zicchini( dovleceii) si le tragem la tigaie cateva minute, amestecand mereu.

Turnam supa de carne si lasam sa dea in clocot.

Daca este nevoie mai addaugam putina apa si lasam sa fiarba toate legumele.

Intre timp spalam corcodusele si le punem la fiert in putina apa, le lasam sa fiarba la foc mic cam 15 minute, apoi le lasam sa se raceasca, strecurand apa de pe ele.

Adaugam mararul verde la ciorba si orezul bine spalat in prealabil.

Lasam sa dea cateva clocote apoi adaugam cuburile de zucchini( dovlecei) si lasam sa fiarba pina sunt gata si dovleceii, cam 5 minute este de ajuns, pentru ca zucchini( dovleceii) sunt foarte cruzi.

Corcoduselor fierte si racite le indepartam coaja si samburi, apoi le trecem usor prin sita si le amestecam cu 1-2 polonice de ciorba, omogenizam si rasturnam compozitia in ciorba.

Lasam sa mai dea 2-3 clocote, potrivim gustul cu sare si piper si ciorba noastra este gata.

Deasupra presaram frunze verzi tocate marunt, la alegere...

Daca doriti puteti adauga niste lapte prins sau iaurt la ciorbita care se poate servi atat calda cat si rece, cum va place mai mult...

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/08/ciorba-de-zucchini-cu-corcoduse.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise