Ciorbă rădăuțeană

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Ciorbă rădăuțeană

Ingrediente

  • un piept de pui
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • o rădăcină mică de țelină
  • 4-5 căței de usturoi
  • o ceapă mică
  • 5-6 boabe de piper
  • piper măcinat și sare după gust
  • 3 gălbenușuri
  • 300 ml smântână grasă ( ideal ar fi să folosiți smântână de țară, astfel ciorba nu se va tăia )
  • 2 linguri oțet sau 3 linguri zeamă de lămâie
  • verdeață de pătrunjel tocată

Mod de preparare

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se strecoară zeama.

Se taie carnea fâșii iar legumele se rad pe răzătoarea mare ( mai puțin ceapa, pe care o aruncăm ), apoi se adaugă în zeama strecurată și se mai lasă să fiarbă 5 minute. Se adaugă usturoiul pisat, sarea și piperul măcinat.

La final, smântâna se bate cu gălbenușurile și oțetul, se lungește cu puțină zeamă și se toarnă peste ciorbă.

Se mai dă un clocot și ciorba este gata. În farfurie am presărat pătrunjelul tocat.

Pont 1:

În rețeta originală se adaugă și cimbru, și foi de dafin.

Pont 2:

Merge foarte bine atât cu ardei iuți proaspeți sau murați, dar și cu salată de ceapă și usturoi.

Poftă bună!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni