autor:

anuta

» » , , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de carne

Ciorba radauteana cu muschi de porc

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 februarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 februarie 2019

Ingrediente
1-2 morcovi,, o bucata telina,, un pastarnac,, o radacina de patrunjel,, o ceapa rosie,, 2 ardei ,, 2-3 cartofi,, 3-4 catei de usturoi,, tarhon uscat,, sare,, 2 oua, 3-4 linguri de smantana,, 350 g muschi de porc., suc de lamaie(sau otet), o legatura mare de patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Carnea se spală bine, se taie bucăţele şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece şi o linguriţă de sare se lasa sa dea in 2-3 clocote dupa care scurgem apa in care a fiert si se adauga 3-4 l de apa rece cu o lingurita de sare si se pune la fiert.



Apoi se curăţă, se spală şi se taie legumele cubulete si se maruntesc la blender,in afara de cartofi, care curatati si spalati se taie in cubulete mici. Carnea se lasă la clocotit 3-4 clocote, apoi se scoate din apă şi se spală cu apă rece pentru a îndepărta spuma. Apoi se schimbă apa fiartă cu apă rece proaspătă şi se pune carnea din nou la fiert.



Când începe să clocotească în cea de a doua apă, se pun peste carne ,legumele si cubuletele de cartofi şi se lasă la fiert la foc potrivit. Cât fierb şi legumele se pregăteşte zeama cu care se va drege ciorba rădăuţeană delicioasă. Cele 2 ouă întregi se amestecă cu 3-4 linguri de smântână şi cu o linguriţă de oţet sau zeamă de lămâie. Pentru cei care vor mai acru, se adaugă ce cantitate dupa preferinta si gust. Apoi se strivesc 5-6 căţei de usturoi, care se pun în compoziţie.



După ce au fiert legumele şi carnea bine, se presara si un praf de tarhon,dupa gust,se potriveste ciorba de sare,lasam sa mai dea 2-3 clocote apoi oprim focul si presaram deasupra patrunjelul verde tocat fin Apoi se ia un polonic de ciorbă şi se pune peste compoziţia cu ou, se amestecă bine, se pune cât lichid este nevoie din ciorbă pentru a se subţia compoziţia fără să se coaguleze si se varsa in fir subtire in ciorba amestecand usor.Se serveste fierbinte cu un ardei iute!



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana cu muschi de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa cu vitamine

Supa cu vitamine

Se spala bine carnea in apa rece, ca sa iasa sangele din ea. Intr-o oala cu apa rece punem la fiert

11 voturi    3 comentarii
50 min
Supe de carne
Mancaruri din resturi de friptura

Mancaruri din resturi de friptura

Pentru ciorba se taie cubulete zarzavaturi(ceapa, morcovi, telina), se calesc putin, se adauga friptura

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1-2 morcovi,
  • o bucata telina,
  • un pastarnac,
  • o radacina de patrunjel,
  • o ceapa rosie,
  • 2 ardei ,
  • 2-3 cartofi,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • tarhon uscat,
  • sare,
  • 2 oua
  • 3-4 linguri de smantana,
  • 350 g muschi de porc.
  • suc de lamaie(sau otet)
  • o legatura mare de patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Luscos Luscos

Se taie varza pe un platou de lemn. Afumatura se taie bucati potrivite, ciolanul se poate taia si mai marunt cubulete dupa dorinta. Se

44 voturi    14 comentarii
1h 15 min
Supe de carne
Supa din carne de oaie Supa din carne de oaie

Carnea de oaie se fierbe în apă puțin sărată, cca. 25 de minute, se spumează după nevoie. Între timp legumele se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Luscos