Ingrediente
700 g ciuperci Pleurotus, 3 morcovi, 2 radacini patrunjel, 1 radacina pastarnac, 1 ceapa, 1 cutie lapte de cocos (smantana), 2 oua, 1 capatana usturoi, 4 buc gogosari murati, patrunjel verde, sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
16 voturi
Mod de preparare
Le punem intr-o oala mare si turnam cam 5 litri de apa. Între timp ciupercile pleurotus le stergem cu un prosop de hartie umed (nu scufundaţi niciodată ciupercile pleurotus în apă pentru a le spăla, fiindcă sunt poroase şi vor absorbi multă apă, pierzându-şi astfel aroma), le taiem fideluta si le punem apoi in oala. Adaugam si jumatate din gogosarii murati, taiati cubulete mici.
Lasam la fiert aproximativ 30 de minute.
La sfarsit in ultimele 5 minute, adaugam restul de gogosari taiati fasii si usturoiul zdrobit ca pentru mujdei.
Amestecam separat galbenusurile batute cu laptele de cocos (dupa ce am agitat bune cutia inainte de a o desface, sa se amestece laptele bine) ,daca nu aveti puteti sa-l inlocuiti cu smantana pentru gatit,adaugam 2 polonice de zeama si le punem in lapte, omogenizam si apoi turnam compozitia, in fir subtire, in oala.
Potrivim gustul de sare si piper si mai lasam 10 minute sa fiarba lin.
Deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Este nemaipomenit de gustoasa si merge excelent cu un ardei iute linga.
Pofta mare sa aveti !