Ingrediente
2 piepturi de gaina cu os si piele, 2 morcovi, 1 telina, 1 patrunjel radacina, sare,piper, condimente gaina(knorr,delikat), 3-4 galbenuse, 5 linguri faina alba, 400gr smantana grasa(de la tara), otet si mujdei de usturoi pentru servit
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
349 voturi
Mod de preparare
preparare:
Intr-o oala de 4 litri se pune la fiert carnea impreuna cu sarea si legumele.Se spumeaza si se fierbe la foc mic.
Se scoate carnea cand e gata fiarta,dar nu foarte tare sa nu se desprinda de pe oase,altfel ea se sfarama si nu o mai putem taia bine.Deci inlaturam pielea si oasele si taiem carnea cubulete(ca sa iasa bine cubuletele taiem carnea invers sensului de crestere).
Completam supa cu apa cca trei sferturi din oala,si punem condimentele.Galbenusele le batem cu un pic de sare,smantana si faina.Daca aceasta crema este prea groasa o subtiem cu apa rece.
1 morcov il radem si il prajim pana isi schimba culoarea il punem in tifon si-l lasam in oala doar sa dea culoare ciorbei.
Turnam crema cand supa clocoteste si dam focul la mic pentru cca 10 min.Condimantam dupa gust.
Supa se serveste la masa fierbinte in care adaugam 1 lingura de otet si 1 lingurita de mujdei(usturoi).
Se serveste cu ardel iute.
Sabores de alina , 18 februarie 2015
foarte buna
Zahariea Nicusor Petronela , 11 octombrie 2014
Legumele le lasam,le punem intregi,le tocam,le pasam sau...?
Strat Constantin , 01 septembrie 2014
Doar nu este crema de legume..hai sa fim seriosi
Strat Constantin , 01 septembrie 2014
Si eu am făcut dar nu cu legume pasate
Ghita Si Claudia X , 08 iulie 2014
ati innebunit cu faceboocul asta nu mai poate intra omul nicaie ca nu te lasa pana nu dai likee dea dreptul o nebunie
Macovei Doinița , 23 aprilie 2014
foarte buna
Catalin Jim Diana , 26 februarie 2014
foarte buna
Otea Sebastian , 25 februarie 2014
foarte buna
Catalin Jim Diana , 25 februarie 2014
foarte buna
Otea Sebastian , 25 februarie 2014
foarte buna
Catalin Jim Diana , 25 februarie 2014
A iesit perfecta!!!
Laurentiu Tureac , 05 ianuarie 2014
Ciorba radauteana originala o face doar doamna care a inventat-o
constanta proca (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013
Cea mai buna ciorba radauteana !
Eu Andrei , 05 noiembrie 2013
foarte buna
Roua Save , 31 octombrie 2013
cea mai buna ciorba!
r , 30 septembrie 2013
...Draga Lacramioara aia e reteta de ciorba radauteana , Daca tu vrei sa iasa tauteana ..fa-o cum vrei tu !!
Dutu Gabriel Ioan , 31 august 2013
Ardel ? Acum chiar cred ca esti din zona ... :-)
Carmen Nusa , 26 august 2013
daca se face see you knor nu mai mananc supa la national.
Eleonora Palea , 17 august 2013
foarte buna
Eleonora Palea , 17 august 2013
foarte buna
Luciana Magurean , 17 august 2013
foarte buna
Catalina Dancos , 17 august 2013
asa fac si eu ciorba radauteana, este f.bune.
Catalina Dancos , 17 august 2013
foarte buna
Catalina Dancos , 17 august 2013
foarte buna
Luciana Magurean , 17 august 2013
Foarte gustoasa ciorba! Am facut-o de cateva ori si familia a fost incantata!
Craita Matei , 01 august 2013
am savurat o asemenea minune de ciorba pe plaiurile Dornelor la pensiunea VALURILE BISTRITEI.
Maria (Maestru bucatar) , 12 noiembrie 2012
Cred ca vorbesti de Doamna Cornelia din Radauti, pacat ca nu ne spui si noua numele restaurantului,putina reclama nu strica!
Diana (Bucatar) , 28 iunie 2011
Nu ai scris ce ai facut cu legumele...
Stefana (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2011
Este EXCELENTAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mimi (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2011
Nu stiu cat de originala e dar mai bine zic sa nu subliniem noi original ...fiecare are varianta lui cu un ingredient in s-au in- ara destul de bine in imagine ciorba .
Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2011
Bună şi după sărbători!
costy1969 (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2011
nu pot sa zic nimic de rau reteta este buna,prefer sa nu folosesc faina la dres. au mai fost retete de ciorba radauteana postate anterior la care autorii au afirmat ca este 100% originala.unde este adevarul?care este adevarata reteta de cirba radauteana?
Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2011
O ciorbita de nota 10 cu *****.