Ciorba radauteana - original

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Ciorba radauteana - original

Ingrediente

  • 2 piepturi de gaina cu os si piele
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 patrunjel radacina
  • sare,piper
  • condimente gaina(knorr,delikat)
  • 3-4 galbenuse
  • 5 linguri faina alba
  • 400gr smantana grasa(de la tara)
  • otet si mujdei de usturoi pentru servit

Mod de preparare

Pentru ca sunt din Radauti,m-am gandit sa pun o reteta originala de ciorba radauteana,vazand cat de mult s-a transformat aceasta ciorba in diferite borsuri si altele...istoria ei incepe asa: O doamna bucatar foarte renumita aici la noi,avand un restaurant,a fost rugata de catre sotul sau, sa inlocuiasca ciorba de burta cu altceva,fiindca aceasta nu-i placea.Asa s-a creat ciorba radauteana,care de fapt este ciorba de burta inlocuind burta cu piept de pui.In ea nu are ce cauta taitei,gogosari,bors si se face din piept nu din pulpe,carnea trebuie sa fie alba si taiata cubulete!!!

preparare:

Intr-o oala de 4 litri se pune la fiert carnea impreuna cu sarea si legumele.Se spumeaza si se fierbe la foc mic.

Se scoate carnea cand e gata fiarta,dar nu foarte tare sa nu se desprinda de pe oase,altfel ea se sfarama si nu o mai putem taia bine.Deci inlaturam pielea si oasele si taiem carnea cubulete(ca sa iasa bine cubuletele taiem carnea invers sensului de crestere).

Completam supa cu apa cca trei sferturi din oala,si punem condimentele.Galbenusele le batem cu un pic de sare,smantana si faina.Daca aceasta crema este prea groasa o subtiem cu apa rece.

1 morcov il radem si il prajim pana isi schimba culoarea il punem in tifon si-l lasam in oala doar sa dea culoare ciorbei.

Turnam crema cand supa clocoteste si dam focul la mic pentru cca 10 min.Condimantam dupa gust.

Supa se serveste la masa fierbinte in care adaugam 1 lingura de otet si 1 lingurita de mujdei(usturoi).

Se serveste cu ardel iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise