autor:

Cristinyela

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Autor: Cristinyela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristinyela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2016

Ingrediente
o sfecla rosie potrivita, 3 cartofi, 2,5 l apa, 0,5 l bors, o ceapa, un morcov mare, 1 ardel gras rosu, 3 rosii date pe razatoare, sare, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa, morcovul, ardeiul gras si se dau prin razatoare. Intr-o oala se incinge uleiul si se calesc. In ultimul timp, ca sa evit calirea legumelor in ulei, adaug o lingura de apa - e mai sanatos.

Cand ceapa devine aurie, se adauga cartofii curatati si taiati cuburi si sfecla rosie data prin razatoare sau taiata cubulete dupa preferinta.Se toarna apă peste legume şi se lasa să fiarbă 25 de minute. După ce au fiert cartofii, se adauga roşiile curăţate de coajă şi mixate pasta şi se mai lasa 10 minute pe foc.

La final peste legume se adauga bors proaspat (ce a fost fiert separat) dupa gust si se mai fierbe 10 minute la foc mic.

Se stinge focul si se presara patrunjel verde tocat.

Se serveste cu ardel iute/ceapa verde si dres cu o lingura de smantana dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ruseasca cu sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de porc cu taitei de casa

Ciorba de porc cu taitei de casa

Oasele de porc se tin in apa rece,se oparesc,se spala si se pun la fiert la foc mic. Tocam telina,patrunjelul,pastarnacul,morcovul

3 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu tarhon

Ciorba de perisoare cu tarhon

In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • o sfecla rosie potrivita
  • 3 cartofi
  • 2,5 l apa
  • 0,5 l bors
  • o ceapa
  • un morcov mare
  • 1 ardel gras rosu
  • 3 rosii date pe razatoare
  • sare
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Cristinyela
Piersicile copilariei

Piersicile copilariei

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul

73 voturi    13 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Nucile copilariei

Nucile copilariei

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat

18 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Biscuiti decorati

Biscuiti decorati

1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

102 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole alba de post