autor:

Sidy

» » , , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba taraneasca de porc cu varza murata

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 ianuarie 2019

Ingrediente
700 g carne porc, 500 g varza acra tocata marunt, 2 morcovi, 1 radaciniapatrunjel, 1/2 telina, 1 ardei gras colorat, 3 catei usturoi, 1 ceapa, 500-800 ml zeama varza (moare), 2 galbenusuri, 2 linguri smantana, marar verde, patrunjel verde, cimbru, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Carnea o portionam in cubulete mici pe care le rumenim putin, pe toate partile, in ulei sau unt.

Varza murata o maruntim dupa preferinta.

Dupa ce curatam zarzavatul- doar un morcov- il taiem marunt, doar ceapa si usturoiul le lasam intregi.

Un morcov il dam pe razatoare si il calim in putin ulei ca sa dea o culoare frumoasa supei. Apoi rasturnam morcovul peste carne.

Adaugam varza murata si lasam sa fiarba cam o ora.

Apoi adaugam si celalalte legume, ceapa intreaga si usturoiul trecut prin presa. Punem apa necesara si asezonam, avand grija ca varza este deja sarata.

Dupa ce si legumele sunt fierte batem bine galbenusurile cu smantana si un polonic de ciorba.

Rasturnam liesonul in ciorba si adaugam frunze verzi de cimbru si marar.

Lasam sa dea un clocot, stingem focul si adaugam atata zeama de varza cat ne place sa fie de acrisoara. Presaram patrunjel verde deasupra.

Pofta buna sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de porc cu varza murata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu tocanita de ciuperci

Paste cu tocanita de ciuperci

Intr-o cratita se pune apa la fiert cu putina sare si ulei si cand clocoteste apa si pun pastele,

9 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mazare cu cartofi noi

Mazare cu cartofi noi

1. Se curate mazarea pastai, iar boabele obtinute se spala si se fierb 15 minute in apa cu un strop

13 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 700 g carne porc
  • 500 g varza acra tocata marunt
  • 2 morcovi
  • 1 radaciniapatrunjel
  • 1/2 telina
  • 1 ardei gras colorat
  • 3 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 500-800 ml zeama varza (moare)
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

68 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

228 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

25 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cosulete aperitiv de primavara Cosulete aperitiv de primavara

Se taie foile de placinta in patrate cu latura de cca 15-20 cm. Se curata ceapa si se taie julien apoi incingem un strop de ulei de

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Bagheta umpluta in crusta de bacon Bagheta umpluta in crusta de bacon

Taiem capetele baghetei, o taiem in 2 jumatati si apoi pe lung. Scoatem o parte din miez lasand pe coaja cca 0,5 cm. Preparam o omleta

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Tocanita de legume