Ingrediente
Pentru 10 portii, -cca 6-700 g spata de porc, -1 l de zeama de varza, -2 morcovi, -2 cepe, -1 telina potrivita, -1 pastarnac, -1 ardei gras, -3-4 cartofi, -5-6 rosii, -100g fasole verde, - 2 linguri de pasta de rosii, -sare, -1 ou, -leustean verde, -patrunjel verde, Pentru a va fi mai usor, puteti folosii cu toata increderea o punga de 1 kg de legume congelate pentru ciorbe.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
29 voturi
Mod de preparare
Legumele se spala si se curata.
Se taie cubulete sau julien, fiecare dupa cum doreste.
Cartofii se taie cuburi.
Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cubulete.
Zeama de varza se fierbe si se strecoara.
Carnea se spala si se portioneaza si se pune intr-o oala de 4-5 l la fiert cu 3 l apa si sare.Se aduna spuma
Se adauga legumele. Dupa circa 45 minute se adauga si cartofii.
Cand sunt fierte, se adauga rosiile, pasta de tomate, zeama de varza.Pentru un plus de savoare, puteti pune si coditele de la verdeata, legate in manunchi cu un fir de ata, care se scot cand ciorba este gata. Se mai fierbe 5 minute.
Inainte de a stinge focul, se adauga un ou batut in firicel subtire in ciorba, amestecand rapid cu o furculita.
Dupa ce se ia de pe foc, se adauga verdeata tocata marunt.
Va doresc pofta buna !!!
flori de piatra (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009
O ciorba adevarata....
Sidy (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009
O bunatate Alina....ma abonez si eu la cantina ta !!!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009
O bunatate....
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 august 2009
O cioba adevarata. Bunaaaaa!
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009
Super ciorbita,felicitari.