Ciorbita bogata, pe aripi de curcan

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ciorbita bogata, pe aripi de curcan

Ingrediente

  • 1 aripa de curcan
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 cub Knor (obtional)
  • 3 morcovi
  • 2 patrunjei (radacina)
  • 1 telina (radacina)
  • 2 ceape vechi + 5 fire, verde
  • ½ ardei gras rosu
  • 1 legatura, frunze leustean
  • 200g mazare congelata
  • 200g fasole galbena congelata
  • 2 rosii mari decojite ( eu am folosit congelate)
  • 3 galbenuse de ou
  • 500g smantana
  • 2 ardei kapia, murati
  • sare

Mod de preparare

Intr-o oala de 8L, adaugam apa rece, aripa( bine spalata), 1 ceapa veche intreaga,cubul knor,boabele de piper, sare si o punem la fiert. Dupa primele clocote, spumam si lasam sa fiarba la foc mic,pana se desprinde carnea de pe os, aprox 60’.

Intre timp taiem toate zarzavaturile cubulete, maruntim ceapa si frunzele de leustean.

Separat intr-o alta oala, adaugam putin ulei si cand s-a incins, punem la calit pe rand : ceapa, ardeiul si restul de legume (fara cele congelate). Lasam la dinstuit cam 15’, dupa care stingem focul.

Cand carnea s-a fiert atat cat sa se desprinda usor de pe oase, o scoatem intr-un bol si o lasam sa se raceasca. Supa in care a fiert, o punem peste zarzavaturile calite, dar, atentie ! Trecuta prin strecuratoare. Amestecam, punem si zarzavaturile congelate (rosiile le-am maruntit) si lasam la fiert,cam 20’.

Pe un fund de lemn, cu ajutorul unui cutit, indepartam pielita de pe ardeii kapia murati, ii maruntim si-i adaugam in ciorba.

De pe oase, scoatem carnea, o maruntim si o punem in ciorba.

La final, intr-un bol, amestecam galbenusele cu smantana si leusteanul maruntit pe care le adaugam in ciorba. Asezonam cu sare daca mai este nevoie si dupa doua trei clocote oprim focul, ciorbita este gata. Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise