Ciorbita de fasole boabe

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Ciorbita de fasole boabe

Ingrediente

  • Pentru fiertul boabelor:
  • - 500 g fasole boabe;
  • - 4-5 rosii proaspete;
  • - 1 morcov;
  • - 1 pastarnac;
  • - radacina de telina;
  • - 1 ceapa uscata + 1 ceapa uscata;
  • - 1 ardei gras;
  • - 1 legatura ceapa verde;
  • - 1 legatura usturoi verde;
  • - 1/2 cana suc de rosii;
  • - 2 linguri pasta de rosii;
  • - sare;
  • - piper;
  • - dafin;
  • - cimbru;
  • - boia de ardei;
  • - cateva fire de marar;
  • - 1 legatura leustean verde;
  • - cateva frunze de menta proaspata;
  • - 50 ml ulei de masline

Mod de preparare

1. Se spala fasolea boabe si se lasa la inmuiat de seara pana dimineata.

2. Dimineata se schimba apa si se pune la fiert cu putina sare.

3. Dupa ce da in clocot, mai lasam cateva minute si aruncam apa in care a fiert fasolea si o inlocuim cu alta curata, de preferat fierbinte.

4. Se adauga sare, piper boabe, si frunze de dafin si se lasa la fiert timp de 1 ora.

5. Intre timp se curata morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si ardeiul si se toaca marunt sau se dau pe razatoare.

6. Dupa 1 ora, timp in care fasolea a mai fiert, se adauga legumele in oala si se mai fierb 30 min.

7. Rosiile se dau pe razatoare si se adauga in ciorbita. Se mai fierbe 10 minute si se adauga ceapa si usturoiul verde tocate marunt, se potriveste de sare si piper, se adauga boia de ardei si cimbru.

8. Se mai lasa 15 minute, dupa care se opreste.

9. Intre timp, cea de a doua ceapa uscata se curata si se toaca marunt.

10. Intr-o tigaie mica adaugam uleiul si il incingem. Apoi se adauga ceapa si se lasa pana capata o culoare aurie. Atunci adaugam cele 2 linguri de pasta de rosii si mai lasam 2-3 minute.

11. Aceasta compozitie se adauga in oala cu ciorba dupa ce am oprit focul.

12. La final se adauga mararul, leusteanul si menta verde, toate tocate marunt.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise