Ingrediente
Ingrediente:, , 700 g afumatura: ciolan afumat sau orice afumatura, 2 morcovi potriviti, 1 ardei capia rosu daca aveti, 1 cepa alba, 1 ceapa rosie, albitura, 1 telina, 1 legatura leustean proaspat (pentru ca nu am gasit am pus patrunjel proaspat si leustean uscat), Pasta de tomate sau rosii aproximativ 300 ml, Cimbru, 300 g fasole boabe alba sau pestrita, Frunze dafin, Piper, Vegeta, 1 cub de concentrat, Bors, Paprika
Dificultate: Medie | Timp: 59 min
22 voturi
Mod de preparare
Se spala si se pune fasolea in apa rece cu o seara inainte. Se pune fasolea la fiert in aproximativ 1.5-2 litri de apa. Se pune separat la fiert ciolanul spalat cu cateva Frunze de dafin si condimente. Legumele se curata si se toaca marunt. Se calesc pe rand ceapa, albitura, morcovii si ardeiul dupa care se adauga la fasole dupa ce aceasta a fiert pe jumatate. Se adauga la fasole din zeama de la ciolan atat cat este nevoie si se dezoseaza ciolanul adaugandu-se si el la ciorba. Daca avem ceva kaizer sau carnati afumati le calim si le adaugam la ciorba.Cand au fiert toate se adauga bulionul dizolvat in putina zeama de ciorba iar la sfarsit borsul dat intr-un clocot, condimentele si verdeata. Pastrati putina verdeata toccnata pentru servit in farfurie. Eu cateodata pasez o parte din fasole si cealalta o las intreaba asa imi place mai mult.
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 29 martie 2010
Eu schimb trei ape la fasole la inceput. Si nu sunt singura.