autor:

susu

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbita de fasole cu afumatura

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2010

Ingrediente
Ingrediente:, , 700 g afumatura: ciolan afumat sau orice afumatura, 2 morcovi potriviti, 1 ardei capia rosu daca aveti, 1 cepa alba, 1 ceapa rosie, albitura, 1 telina, 1 legatura leustean proaspat (pentru ca nu am gasit am pus patrunjel proaspat si leustean uscat), Pasta de tomate sau rosii aproximativ 300 ml, Cimbru, 300 g fasole boabe alba sau pestrita, Frunze dafin, Piper, Vegeta, 1 cub de concentrat, Bors, Paprika

Dificultate: Medie Timp: 59 min

22 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:

Se spala si se pune fasolea in apa rece cu o seara inainte. Se pune fasolea la fiert in aproximativ 1.5-2 litri de apa. Se pune separat la fiert ciolanul spalat cu cateva Frunze de dafin si condimente. Legumele se curata si se toaca marunt. Se calesc pe rand ceapa, albitura, morcovii si ardeiul dupa care se adauga la fasole dupa ce aceasta a fiert pe jumatate. Se adauga la fasole din zeama de la ciolan atat cat este nevoie si se dezoseaza ciolanul adaugandu-se si el la ciorba. Daca avem ceva kaizer sau carnati afumati le calim si le adaugam la ciorba.Cand au fiert toate se adauga bulionul dizolvat in putina zeama de ciorba iar la sfarsit borsul dat intr-un clocot, condimentele si verdeata. Pastrati putina verdeata toccnata pentru servit in farfurie. Eu cateodata pasez o parte din fasole si cealalta o las intreaba asa imi place mai mult.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de porc cu taitei de casa

Ciorba de porc cu taitei de casa

Oasele de porc se tin in apa rece,se oparesc,se spala si se pun la fiert la foc mic. Tocam telina,patrunjelul,pastarnacul,morcovul

3 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu tarhon

Ciorba de perisoare cu tarhon

In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Bela Peto , 08 februarie 2014

    super

  • CRISTINA (Maestru bucatar) , 12 aprilie 2010

    Nici eu nu schimb niciodata apa la fasole .Daca fasolea este tinuta la inmuiat si este bine fiarta si preparata nu este nevoie sa se schimbe aceasta apa.Eu vreau sa te felicit pt reteta si prezentare si sa mai specific ca ardeii din pozele tale sunt"perfecti".Felicitari si ai*****!

  • susu , 29 martie 2010

    Eu nu Camela, si? Ai ceva impotriva? Stiu ca se schimba, stai linistita nu mi-ai vandut un pont. Poti s-o schimbi si de 10 ori nu numai de 3.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Eu schimb trei ape la fasole la inceput. Si nu sunt singura.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

59 min

22 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 700 g afumatura: ciolan afumat sau orice afumatura
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ardei capia rosu daca aveti
  • 1 cepa alba
  • 1 ceapa rosie
  • albitura
  • 1 telina
  • 1 legatura leustean proaspat (pentru ca nu am gasit am pus patrunjel proaspat si leustean uscat)
  • Pasta de tomate sau rosii aproximativ 300 ml
  • Cimbru
  • 300 g fasole boabe alba sau pestrita
  • Frunze dafin
  • Piper
  • Vegeta
  • 1 cub de concentrat
  • Bors
  • Paprika

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

9 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

14 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

2 voturi    0 comentarii
40 min
Salate reci

CRISTINA (Maestru bucatar)

Nici eu nu schimb niciodata apa la fasole .Daca fasolea este tinuta la inmuiat si este bine fiarta si preparata nu este nevoie sa se schimbe aceasta apa.Eu vreau sa te felicit pt reteta si prezentare si sa mai specific ca ardeii din pozele tale sunt"perfecti".Felicitari si ai*****!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

102 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui a la grec