Ingrediente
pentru 5-6 portii:, 300gr carne de porc (cu os este mai gustoasa), un morcov. ardei gras,o ceapa uscata,o legatura de ceapa verde,o mana de fasole verde,o felie de telina sau tije de telina,o jumatate fir de praz(obtional),sare,un strop de ulei(50ml),2 cartofi ,o mana de paste gen fidea,leustean verde sau frunze de telina., 300ml suc de rosi sau rosi decojite si tocate., un ou batut la sfarsit (obtional), sfat: pentru a va usura treaba si castiga timp puteti folosi legume congelate pentru supe si ciorbe.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
15 voturi
Mod de preparare
Se toaca legumele(ceapa,ardeiul,telina,morcovul,prazul sau tijele de telina), se pune stropul de ulei in tigaie si se soteaza cam 5-10 minute.
Se pun legumele la fiert la un loc cu carnea. Cand carnea este aproape fiarta (cam 40-45 de minute)se potriveste de gust cu sare , se pune fasolea verde(taiata la dimensiuni de 5-6cm) si cartofii curatati si taiati cubulete.
Dupa ce au fiert cartofii se pun pastele. Dupa 5-6 minute si sucul de rosi si daca dorim mai acra, numai dupa ce gustam putem pune si bors fiert inainte de a fi pus in ciorba.
Daca doriti sa puneti ou batut acum este momentul. Bateti un ou si dizolvati cu o lingura doua de zeama din ciorba si turnati in firicel subtire in oala.
La sfarsit mai gustam si potrivim de sare daca mai este nevoie.Punem verdeata tocata .
Se serveste cu ceapa sau ardei iute.
Pofta buna.
mirey (Chef de cuisine) , 29 martie 2011
Foarte gustoasa ciorbita de porc!