Ciucalai

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciucalai

Ingrediente

  • 200 g untura
  • 500 g faina
  • 100 ml smantana
  • 8 g zahar vanilat
  • 200 g zahar tos
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

Intr-un castron de 3 l se freaca untura cu zaharul tos (se amesteca usor). Se adauga ouale, sarea, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si apoi smantana. Se amesteca. Se adauga apoi faina (care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt) si se amesteca cu o lingura. Se va evita amestecarea in exces sau cu mana. Aluatul trebuie sa ramana ca si neframantat, adica nelucrat (astfel se evita topirea zaharului).

Se adapteaza la o masina de tocat carne un dispozitiv pentru biscuiti spritati, se introduce aluatul si se obtine un sir lung de biscuiti care se va taia dupa lungimea preferata. Se pun biscuitii in tava neunsa si se dau la cuptor, la 170 de grade, timp de 15 minute (13-17 minute, in functie de cuptor). In lipsa dispozitivului pentru biscuiti spritati se pot da alte forme, preferate de voi, biscuitilor. Dupa ce s-au copt, se trec cat sunt inca calzi prin zahar pudra. Acesti biscuiti, numiti popular "Ciucalai", se pot pastra timp de cateva saptamani, tinuti in cutii de carton, acoperiti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta