autor:

vandas3

» » Dulciuri diverse

Ciucalai

Autor: vandas3 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vandas3 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 noiembrie 2014

Ingrediente
 200 g untura,  500 g faina,  100 ml smantana,  8 g zahar vanilat,  200 g zahar tos,  2 oua,  1 lingurita praf de copt,  1/2 lingurita sare,  coaja rasa de la o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

83 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron de 3 l se freaca untura cu zaharul tos (se amesteca usor). Se adauga ouale, sarea, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si apoi smantana. Se amesteca. Se adauga apoi faina (care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt) si se amesteca cu o lingura. Se va evita amestecarea in exces sau cu mana. Aluatul trebuie sa ramana ca si neframantat, adica nelucrat (astfel se evita topirea zaharului).



Se adapteaza la o masina de tocat carne un dispozitiv pentru biscuiti spritati, se introduce aluatul si se obtine un sir lung de biscuiti care se va taia dupa lungimea preferata. Se pun biscuitii in tava neunsa si se dau la cuptor, la 170 de grade, timp de 15 minute (13-17 minute, in functie de cuptor). In lipsa dispozitivului pentru biscuiti spritati se pot da alte forme, preferate de voi, biscuitilor. Dupa ce s-au copt, se trec cat sunt inca calzi prin zahar pudra. Acesti biscuiti, numiti popular "Ciucalai", se pot pastra timp de cateva saptamani, tinuti in cutii de carton, acoperiti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciucalai" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Piersici umplute la cuptor

Piersici umplute la cuptor

Piersicile se taie in jumatati si se scot samburii. Cu ajutorul unei lingurite se mai scoate putin

13 voturi    12 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Chec surpriza

Chec surpriza

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat galbenusurile cu 1/2 cana zahar pana se topeste zaharul.

0 voturi    1 comentariu
25 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lenuta Nechifor , 10 aprilie 2016

    Oare e sanatos atata untura plus smantana ? De gustos, e gustos, dar sa mananci atata untura sau unt sau margarina, cum am citit in alte retete...

  • Fara foto

    Andrei Florentina , 02 ianuarie 2016

    Dulciurile copilariei.

  • Fara foto

    Cornel Badea , 11 august 2015

    pai sunt un tip de fursecuri,asa-i?

    • Fara foto

      Elena Romanta Stefan Anghelescu , 11 august 2015

      Noi le spunem simplu biscuiti. Mama mea nu mai pune smantana si adauga esenta de fistic. Ii da o aroma deosebita.

    • Fara foto

      Rodica Ardelean , 10 august 2015

      ff buni

    • Fara foto

      Elena Susu , 10 august 2015

      ın loc de Untura se poate folosi Unt

    • Fara foto

      Elena Crisan , 19 februarie 2015

      Buni f buni!!!!!!

    • Fara foto

      Andreea Nicoleta Chilu , 19 februarie 2015

      sunt preferati mei :* :*

    • Fara foto

      Balan Andreea , 06 februarie 2015

      cine a mancat ciucalai eu da

    • Fara foto

      Balan Andreea , 06 februarie 2015

      mancaruri de la mama acasa

    • Fara foto

      iaa , 19 ianuarie 2015

      Daca nu pun smantana se intampla ceva? multumesc!

    • Fara foto

      Gabriel Voicu , 22 noiembrie 2014

      bunica lasa coca la odihna, la rece . macar o ora . f buni.

    • Fara foto

      David Dumitra , 20 noiembrie 2014

      da i-am facut alaturi de mama mea cand eram copii apoi la randul meu am facur copiilor mei foarte buni.

    • Fara foto

      Flory Nela , 19 noiembrie 2014

      imi aminteste de copilarie, mi-i prepara mama

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

83 voturi

Ingrediente

  •  200 g untura
  •  500 g faina
  •  100 ml smantana
  •  8 g zahar vanilat
  •  200 g zahar tos
  •  2 oua
  •  1 lingurita praf de copt
  •  1/2 lingurita sare
  •  coaja rasa de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de vandas3
Pulpe umplute

Pulpe umplute

Se trage pielea de pe pulpe,taindu-se osul dar lasand o bucata mica de os(pentru a se putea apuca,se

12 voturi    1 comentariu
2h
Aperitive cu carne
Rosii umplute cu salata de vinete

Rosii umplute cu salata de vinete

Se aleg rosii mici,se spala,li se taie cate un capacel in partea coditei,li se scoate miezul cu ajutorul

3 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive
Traistute cu ciuperci

Traistute cu ciuperci

Galbenusurile,romul uleiul si 50 ml lapte se amesteca bine intr-o oala,apoi se adauga faina si se

6 voturi    4 comentarii
2h
Aperitive
Fara foto

iaa

Daca nu pun smantana se intampla ceva? multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Tiramisu cu capsuni