Se spala si se transeaza puiul in bucati, se curata legumele si se spala. In 3 litri de apa rece cu putina sare si o lingurita de zahar puneti la fiert la foc mic carnea de pui. Cand clocoteste luati spuma, adaugati morcovul, patrunjelul, dovlecelul, telina si ceapa iar dupa 15 minute adaugati cartoful curatat si mai lasati sa fiarba la foc mic cu capac inca 15-20 minute.
Separat puneti restul de ulei intr-o craticioara, adaugati faina, amestecati cu un tel para mai micut si puneti la foc mic. Nu lasati sa se prajeasca faina, adaugati imediat zeama fierbinte (aproximativ 500 ml) in care a fiert carnea, untul (optional), amestecand energic cu telul. Se va ingrosa imediat. Condimentati, lasati 2-3 clocote, amestecand continuu.
Aseazati pe farfurii carnea rasol, ciulama si garnisiti cu frunze de patrunjel si felii de morcov fiert. Cu zeama ramasa puteti face o supa gustoasa.
Pofta buna.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii