Ciulama de bureti cu mamaliguta

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Ciulama de bureti cu mamaliguta

Ingrediente

  • 500 g bureti de roua
  • 4 fire de ceapa verde
  • 200 ml smantana
  • 300 g faina de malai
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 2 linguri faina
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • frunze de patrunjel verde

Mod de preparare

Curatam si spalam bine de tot buretii.

Ceapa curatata o taiem felii subtiri, cu coada cu tot.Maruntim si usturoiul curatat.

Intr-o cratita incalzim uleiul si calim ceapa verde si usturoiul pina devin putin sticloase.

Adaugam apoi buretii, sare, piper , pasta de gogosari si 1/2 din patrunjelul verde tocat( desi este recomandat sa se puna la sfarsitul prepararii termice, eu il pun o parte de le inceput pentru ca le da buretilor un gust aparte, delicios).Acoperim totul cu apa pina depaseste cu 1-2 degete ciupercile si lasam sa fiarba la foc mic , acoperite, cam 20 minute.

In acest timp preparam mamaliguta: punem sa fiarba 1, 5 l apa cu o lingurita cu sare.Cand apa clocoteste adaugam , in ploaie, faina de malai, amestecand continuu cu o lingura de lemn, sa nu se faca cocoloase. Chiar daca vi se pare ca mai trebuie adaugata faina de malai, nu mai puneti pentru ca la fierbere, mamaliga se ingroasa.

Lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand , aproximativ 20 minute, pina e gata mamaliga.

Smantana o amestecam cu faina si cu putina apa pina se formeaza un sos ca o smanatana nu prea groasa.Adaugam amestecul peste ciupercile ce fierb si invartim cu lingura de lemn avand grija sa nu se faca cocoloase, apoi lasam sa mai fiarba 5 minute.

Adaugam patrunjelul verde tocat deasupra ciupercilor.

Servim ciupercile cu mamaliguta, ornand farfuria dupa preferinta si inspiratie.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise