Ingrediente
pulpe de pui de ţară (sau nu), 500 ml supă de carne, o ceapă potrivită, 50 gr făină, 300 ml smântână, un morcov, un pătrunjel, o bucăţică de ţelină (opţional), puţină sare şi eventual un cub knor de găină
Dificultate: Medie | Timp: 1h
4 voturi
Mod de preparare
Separat se pune în puţin ulei încălzit făina şi se amestecă continuu, având grijă să nu se ardă, ci doar să se îngroaşe puţin. Apoi se toarnă încet, câte puţină zeamă de la carnea fiartă cam 500ml , amestecând continuu şi având grijă să nu se formeze cocoloaşe. Compoziţia obţinută astfel trebuie să fie de consistenţa unei smântâni. Se fierbe puţin la foc mic, după care se trage de pe foc şi se toarnă smântâna bătută în prealabil cu 2 linguri de apă rece.
Se pune carnea şi se pofteşte la masă. Se consumă caldă cu mămăliguţă, de preferat.