Ciulama de pui cu mamaliguta

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Ciulama de pui cu mamaliguta

Ingrediente

  • 500g piept de pui - taiat in bucatele
  • 2 cepe mari - taiate marunt
  • 4-5 catei de usturoi - zdrobiti
  • 1 legatura frunze de patrunjel - maruntit
  • 2 linguri faina de grau
  • 250g smantana
  • 2 linguri ulei de masline
  • o bucatica praz
  • Sare
  • piper

Mod de preparare

Ceapa curatata si taiata marunt o punem la calit, adaugam usturoiul maruntit, sare si piper. Dupa 5-6 minute, cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam pieptul de pui si mai amestecam 2-3 minute pana ce carnea isi schimba culoarea, dupa care adaugam o cana mare de apa (250g) si jumatate din cantitatea de patrunjel. Punem capacul si lasam sa fiarba pana ce carnea este moale. Intre timp amestecam faina cu smantana pana devine o pasta omogena. Cand carnea este fiarta, adaugam pasta de faina cu smantana, amestecam si mai lasam pe foc sa dea cateva clocote, pana se ingroasa. Adaugam patrunjelul ramas si la nevoie sare si piper.

Se serveste cu mamaliguta, aranjata pe farfurie,dupa imaginatia fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise