Ciuperci cu lime si patrunjel verde

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Ciuperci cu lime si patrunjel verde

Ingrediente

  • -500 gr ciuperci
  • -1/2 zeama de limeta +coaja
  • -o mana patrunjel verde tocat
  • -sare
  • -2 catei usturoi
  • -3 fire ceapa verde

Mod de preparare

Ciupercile le spalam bine cu apa rece pentru a indeparta eventualele firicele de pamant de pe ele . Le-am taiat in patru (sferturi).

Ceapa verde am tocato mai mare , iar usturoiul l-am pisat .

Punem pe foc un wok, sau o tigaie antiaderenta si o lasam sa se incinga bine . Punem ciupercile .Peste ele stoarcem zeama de la o jumate de limeta si amestecam din cand in cand . Eu nu folosesc ,de obicei, ulei pentru ca ciupercutele lasa zeama si se gatesc in sucul lor.

Lasam pe foc pana cand ciupercile isi lasa sucul si acesta scade .

Asezonam cu sare si alte condimente optionale , adaugam usturoiul si ceapa verde si lasam pe foc inca 3 minute. Razuim coaja de la o limeta si punem patrunjelul verde .

Mancarea este gata . Pana cand se fac ciupercile se poate fierbe orez sau o mamaliga . Noi am servit cu orez .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise