autor:

Eileen

» » Mancaruri cu carne

Ciuperci cu pui in sos de vin alb

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2012

Ingrediente
Reteta aceasta am adaptat-o de la soacra mea. Sunt innebunita dupa ciuperci, dupa cum ati tot vazut din postarile mele:) am pus in plus piept de pui si un sos de vin alb, care fac din reteta aceasta un fel principal, potrivit pentru o zi friguroasa de iarna. Eu o voi pregati si vara, nu-i bai, la cat de delicioasa este!, , 1 praz, 5 catei usturoi, 500g ciuperci, Un piept pui, 4 rosii, 50ml suc rosii, 1 ardei gras rosu, 2 linguri smantana, 50ml vin alb, Patrunjel, Paprika, 40g unt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Topiti untul intr-o tigaie. Puneti prazul si usturoiul tocate marunt, caliti-le cateva minute amestecand bine pentru a nu se arde. Adaugati ciupercile si ardeiul gras tocate grosier si lasati sa fiarba la foc mediu pentru cateva minute.
Intr-o tigaie de teflon separata rumeniti puiul taiat cubulete, fara ulei. Puneti in tigaia cu ciuperci, adaugati rosiile taiate cubulete, sucul de rosii si vinul si fierbeti 7 minute cu capacul pus. Aveti grija sa nu scada prea mult, ci dupa gust.
Adaugati smantana dupa gust si mai fierbeti 2 minute. Asezonati, puneti si paprika. Luati de pe foc si presarati deasupra patrunjel tocat marunt, puneti capacul cateva minute apoi serviti cu salata verde sau muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu pui in sos de vin alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 4 comentarii

  • Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2015

    Imi place,am sa gatesc azi,asa ma scoti tu din impas.

  • Adriean Nastase , 21 iunie 2013

    Merge si putin marar alaturi de patrunjel....

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Apetisant!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Reteta aceasta am adaptat-o de la soacra mea. Sunt innebunita dupa ciuperci
  • dupa cum ati tot vazut din postarile mele:) am pus in plus piept de pui si un sos de vin alb
  • care fac din reteta aceasta un fel principal
  • potrivit pentru o zi friguroasa de iarna. Eu o voi pregati si vara
  • nu-i bai
  • la cat de delicioasa este!
  • 1 praz
  • 5 catei usturoi
  • 500g ciuperci
  • Un piept pui
  • 4 rosii
  • 50ml suc rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 linguri smantana
  • 50ml vin alb
  • Patrunjel
  • Paprika
  • 40g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

4 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Imi place,am sa gatesc azi,asa ma scoti tu din impas.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute si praz umplut cu garnitura de piure