Curatam si spalam ciupercile. Le fierbem 20 de min.Cat fierb ciupercile,punem la foc si amestecul de apa,otet,zahar,bobbele de piper si mustar si sare.Lasam sa dea in clocot,sa se topeasca sarea si zaharul si apoi lasam sa se racoreasca.
Punem ciupercile in borcane,alternand cu boabele de strugure,le punem lejer,nu le vom presa.Cand apa cu otetul s-a racorit,punem peste ciuperci,umpland borcanele.
Capsam cu capace si le vom fierbe la baie de abur 20 de min. de cand apa a inceput sa fiarba.
Eu am fiert cate 3 borcane(am avut 5 de toate)vasul fiind mai micut.Am pus un prosop de bucatarie pe fundul vasului,am asezat borcanele,am pus apa calda,cat sa cuprinda borcanele,mai jos cu doua degete de capac.Am acoperit cu un alt prosop de bucatarie si am dat la foc domol,cum ziceam mai sus,20 de min.de cand apa a inceput sa fiarba.
Dupa acest timp.le-am scos din apa si le-am asezat la pat de paturi pana s-au racit.
Sant grozave ca si muraturi,alaturi de diferite preparate cu sos,dar si langa o fripturica!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii