Spalati ciupercile in apa rece si puneti-le la fiert intr-un litru si jumatate de apa cu putina sare, la foc mic. Intre timp pregatiti un aluat ca de clatite din oua, 3 linguri de faina si putina apa, dar mult mai condimentat cu marar, usturoi granulat, sare, piper, cimbru, curry/chili.
Dupa ce ciupercile au fiert cam 10 minute, se scot cu o spumiera si se lasa sa se racoreasca 1-2 minute. Intre timp puneti uleiul la incins intr-o tigaie antiaderenta, apoi dati ciupercile prin aluatul condimentat si puneti-le la prajit. Dupa 3-4 minute intoarceti-le pe cealalta parte. Scoateti-le pe o hartie absorbanta. In timp ce ciupercile se prajesc, preparati sosul de ciuperci. In zeama in care au fiert ciupercile, pusa pe aragaz la foc mic, adaugati 2-3 ciuperci tocate foarte marunt, ceapa verde si o lingura de faina, amestecand energic cu un tel micut sub forma de para. Dupa 2-3 minute, dregeti gustul de sare si piper si adaugati smantana si putina verdeata tocata.
Dupa toate acestea, ciupercutele sunt gata. Asezati-le pe farfurii si adaugati sos, garnisiti cu verdeata, ridichi, ardei copti, etc. Pofta buna.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii