Reteta postata pe: 26 iulie 2010
Ingrediente
Pentru 4 portii:, - 500 grame palarii de ciuperci Champignon (dimensiune mica), - 3-4 legaturi mari de ceapa verde, - 4 linguri de smantana, - un pahar vin alb, - jumatate pachet de unt, - mustar boabe, - sare
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
Mod de preparare
Folositi o cratita sau (daca este posibil) o tigaie adanca. Se topeste tot untul, apoi se adauga palariile de ciuperci curatate si spalate, dar intregi. Se calesc in unt, sub capac, amestecand ocazional pana cand capata o culoare mai inchisa (10 min). Se adauga ceapa verde tocata marunt. Dupa ce aceasta se caleste, adaugam vinul, iar peste inca 5 minute smantana si mustarul boabe. Se sareaza dupa gust.
Consistenta finala trebuie sa fie ceva mai tare, ca si cum s-ar fi adaugat faina asadar trebuie sa lasati tigaia pe foc pana cand ajunge sa arate astfel.
Poate fi consumata ca atare, cu mamaliga, sau langa friptura.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci in unt" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Salate reci
Se curata , se spala si se lasa la scurs ciupercile.
Eu am lasat ciupercile intregi,cu codite
4 voturi
3 comentarii
30 min
Se incalzeste cuptorul la 200ºC.Se spala ciupecile si se lasa sa se scurga bine de apa. Se aranjaza
4 voturi
3 comentarii
25 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
vio (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010
forte bun si rapid de preparat
Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010
Foarte gustos!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010
O bunatate.