Ciuperci marinate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciuperci marinate

Ingrediente

  • 1kg ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 200 ml. apa
  • 60 ml. otet de 6%
  • 10 ml. ulei
  • 1 lingurita mustar alb
  • 3~4 foi de dafin
  • 10 boabe piper
  • 3~4 boabe peper giamaican
  • 3 bucati cuisoare
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurita zahar

Mod de preparare

1 Se taie morcovul cubulete sau triunghiuri, se taie ceapa rondele, usturoiul se incresteaza 2 catei si ceilalti se taie in 4.

2 Intr-un ceaun se pun ciupercile curatate si taiate in bucati potrivite (daca sunt mici le puneti intregi) la foc mijlociu cu 200 ml. de apa pentru 10~15 minute.

3 Scoateti ciupercile din sucul obtinut intr-un vas si puneti in ceaun: mirodeniile, sare, zahar, morcovul, 2 catei de usturoi increstat, otetul si puneti in acest parfum ciupercile pentru 10 minute la foc mic.

4 Sterilizati un borcan si un capac cu filet in apa clocotita, eu fac asa: oparesc borcanul si il pun la microunde sa se evapore apa, dar capacul il fierb intr-un vas cateva minute.

5 Puneti in borcanul sterilizat ceapa si 2 catei de usturoi taiati in 4 si turnati in borcan ciupercile cu marinatul. Inchideti borcanul ermetic, intoarceti borcanul cu capacul in jos si acoperiti-l cu un prosop. Peste doua ore se poate servi bunatatea de ciupercute sau le puteti duce in magazie.

6 Inainte de a servi acest aperitiv puteti sa-l stropiti cu putin ulei de masline sau sos de soia si sa le presarati cu ceapa verde taiata marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise