Ciuperci Paris marinate (Conserva de cogumelos)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ciuperci Paris marinate (Conserva de cogumelos)

Ingrediente

  • 600 gr. ciuperci Paris proaspete
  • 500 ml otet de vin alb sau vin alb
  • 250 ml apã
  • 4 cãtei de usturoi
  • 1 crengutã de rozmarin
  • 400 ml ulei de mãsline
  • piper negru boabe
  • coajã de lãmâie
  • 1 lingurã oregano sau ervas provence (amestec de ierburi)
  • nu se pune sare!

Mod de preparare

Desi este mai comod sã cumpãr conserva sau chiar sã folosesc numai legume proaspete, dupã 9 ani departe de tarã si de "obiceiurile sfinte" a oricãrei gospodine românce, vã prezint o retetã tipic portughezã de ciuperci.

Aici se pune pe masã ca aperitiv sau putem folosi la prepararea fripturilor la cuptor, sosurilor...

1)Curãtã si ia jos cojita finã a ciupercutelor.

2)Pune pe foc o oalã cu otetul, apa, usturoiul întreg si boabele de piper; lasã sã fiarbã.

3)Adaugã ciupercile si lasã sã fiarbã din nou, timp de 10 min.Lasã la scurs sã se rãceascã.

4)Pune ciupercile scurse intr-un borcan sterilizat cu rozmarin si coaja de lãmâie.

5)Încãlzeste uleiul de mãsline pânã ajunge la temperatura de 75ºC. Toarnã peste ciuperci.

6)Pune oregano si amestecã bine totul. Srânge bine capacul si pune la fiert conserva într-o oala cu apã cca. 25 min.

Nu se deschide 1 lunã, pt. a pãstra bine aromele.

Sper sã vã placã :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise