Ciupercute infasurate, umplute cu carne tocata de pui

Se desprind piciorusele de palarii, apoi se spala si se lasa sa se zvante un pic.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Ciupercute infasurate, umplute cu carne tocata de pui

Ingrediente

  • 6 ciuperci cu palarie mare
  • 150 g piept de pui tocat
  • 100 g costita extra
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov
  • 1 bucatica radacina telina
  • cateva varfuri de busuioc verde
  • 1 cartof fiert
  • 50 g cascaval
  • 6 felii pastrama haiduceasca (sau jambon afumat)
  • marar si patrunjel verde tocat fin
  • sare
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se desprind piciorusele de palarii, apoi se spala si se lasa sa se zvante un pic. Palariutele se sareaza in interior si se ung cu un pic de ulei de masline, apoi se dau la cuptor, pentru 10-15 minute sa se inmoaie un pic.

Intre timp, zarzavatul curatat si spalat, se taie in cubulete mici, piciorusele ciupercilor se taie si ele tot cubulete, cartoful fiert la fel, se taie in cubulete mici, costita se taie si ea tot in cubulete mici.

Se incinge un pic de ulei de masline, apoi se caleste la foc iute, un pic, pieptul tocat impreuna cu costita, cca.5 minute, amestecand continuu, pana ce carnea se albeste, apoi se scoate cu o lingura pe o farfurie.

In uleiul ramas in tigaie, se calesc la foc iute legumele taiate cubulete, iar cand incep sa capete o culoare sticloasa, se adauga si pieptul cu costita, cartoful taiat cubulete, se potrivesdte de sare, se da tigaia la o parte si se adauga busuiocul, mararul si patrunjelul taiat fin.

Ciupercile care au fost un pic coapte la cuptor, se infasoara in cate o felie de pastrama haiduceasca, apoi se prind capetele in scobitori. Se umplu cu umplutura din tigaie, presarand si cateva cubulete mici de cascaval, ce va tine umplutura legata si se dau la cuptor cca.15 minute. Se servesc calde.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise