Ingrediente
4-5 mere mari, 250ml de lapte, 250ml de smântână, 100g de făină, 1 praf de copt, scorţişoară, 3 ouă, 100g de zahăr, 30g de unt +zahăr pentru caramel
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
11 voturi
Mod de preparare
Se preîncălzeşte cuptorul.
Se face un aluat din toate ingredientele şi se toarnă peste mere.
Se coace 30-40 de minute. Să fie bine rumenită.
Se răstoarnă să fie cu merele în sus. Eu am răsturnat doar bucata tăiată.
NOTĂ|
Eu am făcut în tava mare şi am pus mai multe mere si aluat mai mult. Am călit merele direct în tavă.Să învârţi tava pe foc, altfel se arde, daca nu ai sobă cu plită. Nu am avut smântână şi am pus ulei. In loc de praf de copt, am pus 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu. A ieşit bună.
Acest tip de prăjitura e comun în Franţa şi se face cu tot felul de fructe(cireşe, prune, pere, fructe de pădure sau în amestec de fructe).
Se consuma călduţă, direct din tavă, de aceea se face şi în porţii individuale, în tăvi pentru tarte.Se poate consuma şi rece. Eu am tăiat-o cu o forma rotundă şi am luat-o cu o spatulă să nu se rupă. Se poate tăia şi obişnuit.
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 august 2010
Foarte bunã prãjitura!!!locuiesti in Franta? felicitãri:)
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 august 2010
Fiind un desert cu mere,nu poate fi decat bun.