Clafoutis cu cirese

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Clafoutis cu cirese

Ingrediente

  • 300 gr cirese
  • 300 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 4 oua
  • esenta

Mod de preparare

Ungeti forma cu putin unt, daca aveti forma de silicon sariti peste aceasta operatiune. Spalati ciresele, scoateti samburii si le asezati in tava.

Punem intr-un vas laptele, ouale, faina, zaharul si esenta. Vanilia sau migdalele cred ca se potrivesc cel mai bine cu ciresele, asadar optati peste ce varianta va place mai mult.

Amestecati ingredientele pana se omogenizeaza si obtinem un aluat asemanator celui de clatite. Turnam aluatul in tava peste cirese.

Dam la cuptor preincalzit) la foc mediu pana se rumeneste usor pe margini. daca are tendinta sa se umfle la copt o intepati usor cu un cutit ca sa eliberati aerul.

Dam la frigider sa se raceasca, presaram deasupra zahar pudra pentru un aspect frumos si taiem felii. E mai buna rece, direct de la frigder.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise