Clafoutis cu cirese

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Clafoutis cu cirese

Ingrediente

  • 300 gr cirese
  • 300 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 4 oua
  • esenta

Mod de preparare

Ungeti forma cu putin unt, daca aveti forma de silicon sariti peste aceasta operatiune. Spalati ciresele, scoateti samburii si le asezati in tava.

Punem intr-un vas laptele, ouale, faina, zaharul si esenta. Vanilia sau migdalele cred ca se potrivesc cel mai bine cu ciresele, asadar optati peste ce varianta va place mai mult.

Amestecati ingredientele pana se omogenizeaza si obtinem un aluat asemanator celui de clatite. Turnam aluatul in tava peste cirese.

Dam la cuptor preincalzit) la foc mediu pana se rumeneste usor pe margini. daca are tendinta sa se umfle la copt o intepati usor cu un cutit ca sa eliberati aerul.

Dam la frigider sa se raceasca, presaram deasupra zahar pudra pentru un aspect frumos si taiem felii. E mai buna rece, direct de la frigder.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni