autor:

Fara foto

» » Budinci

Clafoutis cu cirese

Autor: vio_dreams (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 04 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vio_dreams (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 04 iunie 2014

Ingrediente
300 gr cirese, 300 ml lapte, 100 gr zahar, 100 gr faina, 4 oua, esenta

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

17 voturi

Mod de preparare

Ungeti forma cu putin unt, daca aveti forma de silicon sariti peste aceasta operatiune. Spalati ciresele, scoateti samburii si le asezati in tava.



Punem intr-un vas laptele, ouale, faina, zaharul si esenta. Vanilia sau migdalele cred ca se potrivesc cel mai bine cu ciresele, asadar optati peste ce varianta va place mai mult.



Amestecati ingredientele pana se omogenizeaza si obtinem un aluat asemanator celui de clatite. Turnam aluatul in tava peste cirese.



Dam la cuptor preincalzit) la foc mediu pana se rumeneste usor pe margini. daca are tendinta sa se umfle la copt o intepati usor cu un cutit ca sa eliberati aerul.



Dam la frigider sa se raceasca, presaram deasupra zahar pudra pentru un aspect frumos si taiem felii. E mai buna rece, direct de la frigder.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Clafoutis cu cirese

Clafoutis cu cirese

Se spala ciresele si li se scot samburii, lasand zeama sa se scurga intr-un bol. Intr-un castron

7 voturi    9 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Clafoutis cu cirese

Clafoutis cu cirese

Se spala ciresele si se scot samburii. Intr-un vas se amesteca faina, faina de migdale (migdale

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Dana_Dana (Chef de cuisine):

    Excelenta. Am incercat si cu capsuni si e grozava si asa,dar am dublat cantitatea de zahar (capsunii sunt mai acrisori). Am de gand sa o testez si cu caise(astept sa se coaca cele de la mine din gradina).

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Sorin_Coserea

    Sorin_Coserea (Chef de cuisine) , 06 iunie 2015

    merge cu orice fruct si servita rece

  • Fara foto

    Elena Cristina , 29 decembrie 2014

    yummy, yummy

  • Fara foto

    Veronica Musat , 06 iulie 2014

    Acum o fac dar cu visine. oare este bine? O dam la frigider dupa ce se raceste nu-i asa?

    • Fara foto

      Maria Briahna , 13 iunie 2014

      arata yummy

    • Fara foto

      Linsey Clerbout , 06 iunie 2014

      Dat ziet er lekker uit. Een Nederlandse vertaling als oefening Claudia Străinu ;-)

    • Fara foto

      Claudia Străinu , 06 iunie 2014

      Pot pune capsuni in loc de cirese?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

17 voturi

Ingrediente

  • 300 gr cirese
  • 300 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 4 oua
  • esenta

Raporteaza reteta

Retete
de vio_dreams
Tort cu piscoturi si bavareza de capsuni

Tort cu piscoturi si bavareza de capsuni

Batem spuma albusurile. Adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa, apoi adaugam

6 voturi    3 comentarii
2h
Torturi
Tarta cu capsune si rubarba

Tarta cu capsune si rubarba

Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam oul. Amestecam pana la incorporare.Adaugam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Raffaello cu zmeura

Tort Raffaello cu zmeura

Batem albusurile spuma si cand devin ferme adaugam zaharul. Mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Sorin_Coserea

Sorin_Coserea (Chef de cuisine)

merge cu orice fruct si servita rece

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Nopti libaneze(specific arab)