Ingrediente
4 oua, 3 linguri zahar, 250 ml lapte, 150 g faina, 100 g unt, 4 linguri stafide, esenta rom, 1 varf cutit sare, coaja de lamaie, 1 plic praf de copt, zahar pudra, gem acrisor (optional)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
8 voturi
Mod de preparare
Albusurile cu sarea de bat bine spuma.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pina pasta se albeste. Adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt. Mixam si adaugam coaja de lamaie.
Cu ajutorul unei linguri punem si albusurile spuma si le amestecam in compozitie cu miscari line de rasturnare de sus in jos pina se incorporeaza toata spuma.
Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute.
Intr-o tigaie cu diametrul de 28 cm (sau pe care o aveti mai mare) topim o parte din unt si cu polonicul, dupa ce am amestecat inca o data aluatul, turnam in tigaie prima placinta.
Deasupra presaram o parte din stafide si acoperim cu capac placinta, lasand-o sa se coaca la foc mic pentru 10 minute pina e rumenita frumos.
Cu ajutorul unei palete o portionam apoi o intoarcem pe cealalta parte sa se rumeneasca, de data aceasta fara capac.
Procedam la fel cu celelalte clatite.
Eu am obtinut 4 clatite, pe care dupa ce s-au rumenit, le-am pudrat cu zahar si le-am servit alaturi de gem de afine, asa calde.
Pofta mare!