1. Amesteca faina cu sarea si bicarbonatul.Fa o roata in centru si adauga ouale, apoi toarna 50 ml lapte si 1 lingura unt/margarina topit(a).Amesteca pana ce toata faina s-a incorporat, apoi bate pana ce obti o pasta fara cocoloase si mai groasa.Apoi adauga treptat laptele, amestecand continuu.Lasa aluatul sa stea 30 minute, dar numai daca doresti, caci nu este neaparat necesar.
2. Prajeste clatitele intr-o tigaie cu putin unt/margarina topit(a), punand cate 1 polonic pentru fiecare clatita. Serveste-le cu diferite umpluturi (gem, branza, ciocolata etc.), alaturi de 1-2 globuri de inghetata, sau daca vrei sa le faci sarate, umple-le cu sunca, cascaval, cremvusti, mustar, ketchup etc.
*eu am pus colorant in aluat pentru a obtine clatite “vesele” cu diferite culori *
Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii