Ingrediente
- 2 oua, - 700 ml lapte, - 2 linguri de zahar, - 50 ml ulei, - 1 plic zahar vanilat, - sare, - faina cat cuprinde.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
7 voturi
Mod de preparare
2. Se adauga faina treptat, pana aluatul devine de consistenta unei smantani. Se adauga si zaharul vanilat.
3. Tigaia pentru clatite se incinge si se unge cu ulei.
4. Se toarna compozitia pentru o clatita si se lasa timp de 2-3 min la foc moderat, dupa care se mai intoarce 1 min si pe partea cealalta.
5. Clatitele coapte se aseaza pe un platou unele peste altele si se acopera cu un capac. Astfel ele se inmoaie si devin flexibile.
6. Dupa ce am terminat tot aluatul de copt se mai lasa 10 minute cu capacul pe ele, iar apoi putem trece la umplere.
7. Se pot umple cu gem, dulceata, crema de alune, crema de ciocolata, branza, ciuperci sau cu orice altceva doriti.
Pofta buna!
Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010
si eu pun apa minerala.
gheorghiu livia , 09 mai 2010
zaharul adaugat in compoziti de clatite nu este recomandat deoarece clatita se prinde de tigaie
Sidy (Chef de cuisine) , 09 mai 2010
Tare fain arata clatitele tale ! Eu le fac cu apa minerala. Mi se par mai pufoase....
violette (Chef de cuisine) , 07 mai 2010
Delicioase!.....si cam la fel fac si eu compozitia, cu lapte si fara apa :)
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2010
Foarte frumoase, delicioase. Vin si eu cu ale mele.
Alice85 (Chef de cuisine) , 06 mai 2010
Clatitele tale ce sa zic ,delicioaseeee....si eu fac compozitia in blendea,iese mai usor.
elenita (Chef de cuisine) , 06 mai 2010
delicioase
alinabanica , 05 mai 2010
Da! Eu il fac foarte des...fata mea imi cere cel putin o data pe saptamana "cachite"...si nu pot sa o refuz...
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 05 mai 2010
Un desert bun mereu.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 mai 2010
Tare delicioase mai sunt...