Clatite Aerate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Clatite Aerate

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1/2 l lapte
  • 2 linguri zahar
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 varf de lingurita de sare
  • faina cat pentru o compozitie cremoasa, nici prea groasa nici prea subtire
  • ulei pentru copt clatitele

Mod de preparare

1-Intr-un castron mai mare se separa albusurile de galbenusuri (acestea se pun intr-o farfurie adanca si se freaca putin cu sarea si coaja de lamaie rasa).

2-Se bat albusurile impreuna cu zaharul o spuma mai moale; nu trebuie sa fie tare ca cea pentru chec spre exemplu; se bate cu telul pana ce se topeste zaharul.

3-Peste spuma de albusuri se pune laptele si apoi galbenusurile si se amesteca pana ce se omogenizeaza compozitia.

4-Se adauga faina cat cuprinde pana ce obtinem o compozitie cremoasa, dar nu foarte groasa, cat sa curga lejer din polonic.

5-Se toarna ulei in tigaie se lasa sa se incinga bine dupa care se scurge surplusul pana ce ramane tigaia doar unsa cu ulei. Se ia cu polonicul din compozitia obtinuta si se coc clatitele pe o parte si pe cealalta pana ce devin aurii. Se pot umple cu ce doriti, eu le-am umplut cu gem de caise.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise