1-Intr-un castron mai mare se separa albusurile de galbenusuri (acestea se pun intr-o farfurie adanca si se freaca putin cu sarea si coaja de lamaie rasa).
2-Se bat albusurile impreuna cu zaharul o spuma mai moale; nu trebuie sa fie tare ca cea pentru chec spre exemplu; se bate cu telul pana ce se topeste zaharul.
3-Peste spuma de albusuri se pune laptele si apoi galbenusurile si se amesteca pana ce se omogenizeaza compozitia.
4-Se adauga faina cat cuprinde pana ce obtinem o compozitie cremoasa, dar nu foarte groasa, cat sa curga lejer din polonic.
5-Se toarna ulei in tigaie se lasa sa se incinga bine dupa care se scurge surplusul pana ce ramane tigaia doar unsa cu ulei. Se ia cu polonicul din compozitia obtinuta si se coc clatitele pe o parte si pe cealalta pana ce devin aurii. Se pot umple cu ce doriti, eu le-am umplut cu gem de caise.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii